Friderikusz kiakadt, szerinte merényletet követtek el Kiss László ellen

Az ATV sietve jelezte, nem osztja a showman nézeteit.

A Kiss László elleni „merényletben” egymásra talált a „bosszúszomjas, azonnal ítélkező magyar népi lelkület”, valamint a sajtó nagy része, amely „a maga erkölcsi nihilizmusával” prédikál nap mint nap erkölcsöt. Eképpen kommentálta Friderikusz Sándor a lemondott úszókapitánnyal történteket az ATV-n tegnap este.

A showman vélményét az ATV szerkesztősége nem osztja - nyilatkozta a hírigazgató, de arról nincs szó, hogy az elhatárolódó kollektív állásponton túlmenően a műsorban elhangzottakkal kapcsolatban a csatorna vezetői egyéb lépéseket is fontolgatnának.

Förtelmes szörnyetegnek állították be, lenullázták az egész életét, mindenki szabad prédájává tették, és ehhez felrúgtak elemi emberiességi szabályokat, gondolkodási követelményeket és erkölcsi normákat - idézte fel Friderikusz szavait a hvg.hu az ATV műsorában elhangzottakat ismertetve. Az ATV-vel májusig szóló műsorkészítési szerződéssel rendelkező showman vendége Gerő András történész volt, aki hiába igyekezett időnként kiszakítani Friderikuszt a volt úszókapitány mentegetésébe merülő vízióiból. A nemi erőszaknak nem csak büntetőjogi, hanem erkölcsi vonzata is van, vagyis beszélni kell róla – figyelmeztetett a történész.

Friderikusz már a műsor elején sem kertelt, kijelentette, hogy: még ebben „az állandó erkölcsi kivégzésekhez szoktatott országban” is példátlan, hogy a nyilvánosság nem egészen három nap alatt megsemmisített egy embert.

Kiss Lászlót 1962-ben csoportos nemi erőszakért három év börtönre ítélték, amiért két társával megerőszakolt egy lányt. Amnesztiával szabadult, fényes edzői pályafutása alatt állami kitüntetésekkel halmozták el. Leghíresebb tanítványa az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztina, s ő edzette a szintén olimpia bajnok Kovács Ágnest és az ötkarikás játékokon ezüstérmet szerző Güttler Károlyt. 1993-tól női szövetségi kapitány, 1999-től a válogatott szakvezetője, azóta győzött az olimpián Czene Attilával, Gyurta Dániellel és lett többször második, illetve harmadik Cseh Lászlóval. Januárban a Hosszú Katinka kontra Magyar Úszószövetség botrány miatt lemondott a kapitányi posztról, de ezt nem fogadták el, és többek között Orbán Viktor miniszterelnök közbenjárására Kiss végül a maradás mellett döntött.

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.