Fővárosi díjemelések: többség híján később

A jövő hétre halasztotta a jövő évi közműdíjakról szóló döntést a Fővárosi Közgyűlés. A fővárost vezető MSZP-SZDSZ-koalíciónak csupán egyfős többsége van a közgyűlésben, most ez sem volt meg, Havas Szófia (MSZP) ugyanis távol maradt. Demszky Gábor főpolgármester javaslatára a díjakról való döntést jövő csütörökre halasztották.

A tarifaemelések napirendről való levétele miatt vita alakult ki a kormányoldal és az ellenzék között, utóbbi szerint a halasztáshoz minősített többség, azaz 34 szavazat kellett volna, Tiba Zsolt főjegyző viszont úgy vélte, elég volt az egyszerű, 33 szavazatos többség is.Csomós Miklós (Fidesz) értetlenségét fejezte ki, hogy a díjemelések híján mi szükség volt a rendkívüli közgyűlés összehívására. A főpolgármester szerint viszont ma tárgyalják a 4-es metró támogatási szerződését, amelyet határidőre be kell nyőjtani a városházának a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez.

A korábbi javaslatok szerint a kéményseprés és a szennyvíz-szippantás díja 7-7, a vízdíj 8,4, a csatornadíj 9,9, a szemétdíj pedig 14,1 százalékkal drágult volna. A BKV tarifái jövőre átlagosan 7,9 százalékkal drágulhatnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.