Ajándék birtok, milliós spórolás: fővárosi vagyonnyilatkozatok

Több mint harmincmilliót faragott le lakáshiteléből Szeneczey Balázs budapesti főpolgármester-helyettes két év alatt. Tarlósnak csak ötszázezret sikerült összespórolnia.

Nem sok fantáziája lehet Bagdy Gábor budapesti főpolgármester-helyettes rokonságának és baráti körének. Valahogy mindenkinek ugyanarra a srófra jár az esze, és minden lehetséges alkalomra birtokot ajándékoznak neki. De legalább szerte az országban Budakeszitől Halápig. Van közötte gyümölcsös, nádas, építési telek, kert, szőlő, szántó, legelő, rét. Összesen 21 ingatlan, amelybe a XI. kerületi háza is beletartozik, amit viszont maga vett. Ezenfelül van két kocsi és némi pénz – 28 millió – kötvényben, biztosításban, betétben és készpénzben. Az előző választási évhez mérten alig négymillióval gyarapodott. Bevallott jövedelme ehhez bruttó 1,192 millió forint havonta – derül ki az idei fővárosi képviselők által benyújtott vagyonnyilatkozatokból.

Bagdynál valamivel kevesebbet, bruttó 970 ezret visz haza Szeneczey Balázs. De ügyesen forgatja. Tarlós István másik helyettese éppen a választások idején verte magát 66 milliós adósságba egy III. kerületi 157 négyzetméteres lakás miatt. A tartozása két év alatt csaknem felére, 35,8 millióra apadt. S még készpénze is van: 750 ezer forint.

Tarlós István főpolgármester is meghúzta a gyeplőt. Sikerült is 500 ezer forinttal csökkenteni 77 négyzetméteres lakása után fizetett hitelét két év alatt, így már csak 1,8 millióval tartozik. Megtakarításai egymillióval növekedtek. Kocsija, nyaralója, ezüst étkészlete és festménye továbbra sincs.

Nem így Kocsis Máténak, aki tanácsnokként és józsefvárosi polgármesterként havi 860 ezerből gazdálkodik, a családi vállalkozásból a forgalom függvényében kap osztalékot. A kormánypárti politikusnak nincs autója, 117 négyzetméteres lakásának felét részben a szüleitől kapta. Viszont egy Szász Endre-festmény és 26,6 millió forint készpénz birtokosa.

Tarlós István mellett 2014-ben még Karácsony Gergely zuglói polgármester volt a közgyűlés szegénye. A Párbeszéd Magyarországért (PM) politikusa 2014-ben még csak egy soványka életbiztosítást és 3,5 millió forint megtakarítást tudott felmutatni. Se lakás, se kocsi. Azóta kicsit összeszedte magát. Vett egy 115 négyzetméteres házat, pontosabban a felét, igaz, 22, 6 milliós adósságba verte magát miatta. Kocsija viszont továbbra sincs.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.