„A politikai kinevezések megbosszulták magukat”

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje szerint amihez a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hozzányúlt, az eddig még kudarcba fulladt.
Bodnár Zoltán hétfői közleményében bírálta, hogy ismét meghosszabbították a BuBi próbaüzemét, ami szerinte jól példázza "azt az átgondolatlan tervezést és azt a szakmai tudást nélkülöző városüzemeltetést, mely az utóbbi négy évet jellemezte Budapesten". Kifogásolta azt is, hogy a rendszer fenntartása 70 millió forintba kerül akkor is, ha csak a tesztelők használhatják.

Az ellenzéki politikus álláspontja szerint a kerékpárrendszer esete is jól mutatja, hogy a szakmai elvárásokat teljes mértékben nélkülöző politikai kinevezések a közlekedésfejlesztés terén is megbosszulták magukat.

A 2014-re beígért elektronikus jegyrendszer bevezetése a feledés homályába merült, a 3-as metró életveszélyes állapotban van, az útfelújítási program jelentős csúszással valósul meg, a beharangozott buszpark-megújítás helyett lángoló buszokat láthatnak az utakon a fővárosiak, a trolitender megbukott, a buszsávépítési hullám pedig csak a dugók számát növelte - sorolta a Liberálisok jelöltje, hozzátéve: a városvezetésnek ősszel át kell adnia a helyét azoknak, akik képesek Budapest szakmai irányítására, a főváros fejlesztésére, új beruházások indítására.

A BKK vasárnap közölte, hogy ismét meghosszabbítja a Mol BuBi (Budapest Bicikli) közösségi kerékpáros rendszer júliusban kezdődött próbaüzemét, ezúttal az éles üzem indulásáig.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.