Főügyészségen az MTV-cégvezető kinevezése

A Legfőbb Ügyészségtől kérte a Magyar Televízió cégvezetőjének kinevezéséről hozott döntés megsemmisítését csütörtökön a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának kereszténydemokrata elnökhelyettese.

Balogh László elnökhelyettes, akit a KDNP delegált a testületbe, az MTI-nek elmondta: kérte a cégbíróságként eljáró Fővárosi Bíróságot, hogy ne jegyezze be a Magyar Televízió irataiba a posztra előző nap megválasztott Bednárik Imre hírigazgatót, a parlament elnökét pedig tájékoztatta a közmédiumnál kialakult helyzetről.

Az elnökhelyettes közlése szerint mindezzel az volt a célja, hogy a Magyar Televíziónál "ne alakuljon ki vagy ne súlyosbodjon a törvénytelen állapot", a döntő lökést pedig az adta: a napilapok híradásaiból az a kép bontakozott ki előtte, hogy "Bednárik úr már most rendelkezhetne" az intézményben.

Az MTV ügyvezető alelnöke, Medveczky Balázs mellé az intézményt felügyelő kuratórium elnöksége nevezett ki cégvezetőt. Az MDF, az MSZP és az SZDSZ által delegált tagok által megszavazott döntést a testület felügyeleti szervénél támadják meg a Fidesz és a KDNP jelölésével mandátumot nyert tagok. A döntés értelmében a tavaly március óta elnök nélkül működő intézményt irányító Medveczky Balázs gazdasági és pénzügyi döntései csak Bednárik Imre hírigazgató ellenjegyzésével érvényesek ezután

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.