Fotókon Angyalföld két évtizede

Ma délelőtt 11 órakor nyitja meg Tóth József polgármester a 20 év fejlesztései a XIII. kerületben címmel megrendezendő kiállítást a Duna Plaza földszinti színpadánál.

Budapest XIII. kerülete egyedülállóan fejlődött az elmúlt két évtizedben. A látványos változás eredményeként az egykori ipari, helyenként kisvárosi táj megváltozott, építészetileg is igényes lakó- és irodaházak, színvonalas nagyvárosi terek épültek. Nyolcvanezer embernek munkahelyet, 108 ezer lakosnak kedvelt lakókörnyezetet biztosít a kerület, s ezt az önkormányzat színvonalas szolgáltatásokkal segíti. Korszerűek az iskolák, az egészségügyi és szociális ellátórendszer.

A Váci út Budapest nemzetközi szintű „irodabulvárja” lett, Újlipótváros karakteres lakóházainak megújítását vissza nem térítendő támogatással és gyalogosutcákkal gazdagodott, lett látványosabb. Angyalföld egykor kisüzemi ingatlanain tetőteraszos társasházak épültek.

A tárlat csaknem 100 fotón mutatja be az elmúlt két évtized jelentősebb önkormányzati és ingatlanfejlesztők által megvalósított létesítményeit. De városrészünk jövője is látható tervrajzokon, maketteken és film animációkon.

A látványos légi fotókon mindenki megkeresheti lakó- vagy munkahelyét, bepillanthat az építészeti alkotótevékenység részleteibe. Toronyháztervek mellett új városi közterekről, Budapest leghosszabb Duna-parti sétányáról láthatók új elképzelések. Az önkormányzat kiadványai mellett találkozhatnak a „kerülettotó” kérdőíveivel, a megfejtők szép kiadványhoz jutnak.

A főváros és egész Közép-Európa- első bevásárlóközpontja a Duna Plaza volt, melyet a kerületfejlesztés húsz évére emlékező kiállítás helyszíne. A ma délelőtt megnyíló tárlat megtekinthető hétköznap 12 és 18, hétvégén 10 és 18.00 között.

A kiállítás az itt élők, a kerületünkben befektetők munkájának eredményét mutatja be. Büszkeséggel tekinthet vissza a megtett útra, és kellő optimizmussal, reménnyel, nézhet a jövőbe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.