Fotókkal zsarolták Daróczi Dávidot

Daróczi Dávidot kormányszóvivő időszakában kezdte zsarolni egy férfi olyan melegbárokban készített felvételekkel, amelyek árthattak volna karrierjének. Arról, hogy zsarolták, kormányzati felettesei is tudtak.

Már kormányszóvivőként zsarolták Daróczit, a rendőrség tudott az ügyről, ám egyelőre nem világos, miért nem indítottak eljárást - írja összeállításában az atv.hu. Az egykori kormányszóvivőt április 3-án reggel találták meg barátja, Batiz András lakásán: megfojtotta magát. A teljes értetlenség után a Daróczira rátaláló barát, Hlatky-Schlichter Hubert Daróczinak Liptai Claudiához fűződő „lángoló szerelméről" nyilatkozott, és határozottan tagadta a pletykát, miszerint barátja homoszexuális lett volna.

A Blikk rendőrségi forrásokra hivatkozva írta: Daróczit még kormányszóvivő korában kezdte el zsarolni egy B. Gyula nevű férfi. „Tudomásom szerint azt állította, hogy melegbárokban készített felvételek vannak a birtokában, amelyeken a zsaroló szerint vele azonos neműekkel félreérthetetlen szituációban látható a szóvivő. A rendőrség csak később kapcsolódott az ügybe" - nyilatkozta a lapnak egy informátor.

A Blikk szerint a zsaroló nem ismeretlen a magyar hatóságok előtt sem. A lap úgy értesült, háromszor-négyszer kereste meg a kormányszóvivőt, és mivel az ügy kellemetlenül érintette volna az egész kormányzatot, Daróczi szinte azonnal jelentette az esetet főnökének, Gyurcsány Ferencnek, Gyurcsány azonban ragaszkodott a szóvivőjéhez, s kiállt mellette az MSZP-s vezető politikusok előtt is.

B. Gyula akkor bukkant fel újra, amikor Daróczi Liptai Claudiához fűződő kapcsolata miatt ismét reflektorfénybe került. „A rendőrség most ezt a szálat is vizsgálja, hiszen ha nyilvánosságra kerültek volna a fent említett fotók - amelyek a kommunikációs szakember vélt másságára utaltak volna - az nemcsak az ő, hanem akár Liptai Claudia karrierjét is romokba dönthette volna" - írja a lap.

A Blikk szerint, amikor Daróczi megkereste a rendőrséget, „a politikai felső vezetés kifejezett kérése volt, hogy szigorúan bizalmasan kezeljék az ügyet." Ez már csak azért is aggályos - teszi hozzá a lap -, mert a rendőrség tudomására jutott információk alapján hivatalból üldözendő bűncselekménnyel álltak szemben, vagyis eljárást kellett volna indítaniuk.

 

Batiz András és Liptai Claudia - legjobb barát és a barátnő a megemlékezésen
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.