Korrupciós ügyben kér magyarázatot a Fidesztől az MSZP

Az MSZP szerint közpénzekből pártfinanszírozó hálózatot működtet a Fidesz, ezért felszólították a Fideszt, és Kövér Lászlót, a párt választmányi elnökét, hogy adjon magyarázatot szerepükről a sajtóban is megjelent fóti korrupciós ügyben. A Fidesz helyettes szóvivője szerint pártja nem kíván foglalkozni a az MSZP "újabb hazugságaival".

Szabó Zoltán szocialista országgyűlési képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a közelmúltban nyilvánosságra került egy olyan hangfelvétel, amely szerint a Pest megyei városvezetés tulajdonában lévő cég vezetőjét arról próbálták meggyőzni, hogy egy pályázaton elnyert munkáért járó 30 millió forintnyi bért osszanak el egymás között. Ez véleménye szerint valójában "egy súlyosan törvénytelen fideszes média- és pártfinanszírozást szolgálna", amilyet nemcsak Fóton, de más településeken is alkalmaztak.

"Magyarországon él és virul a fideszes politikusokhoz köthető törvénytelen pártfinanszírozás" - jelentette ki Szabó Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő, aki azért is vár magyarázatot a Fidesztől és a Kövér Lászlótól, mert az ő neve is elhangzott azon a felvételen, amely alapján az ügy ismertté vált.

A szocialista képviselő még azt a kérdést is fel kívánja tenni Kövér Lászlónak, hogy működtetnek-e pártfinanszírozó hálózatot, van, vagy volt-e tudomásuk korrupcióról, tettek-e feljelentést emiatt, és miért kell támogatni a HírTV-t és a Lánchíd Rádiót.

A szocialisták nemcsak a Fidesztől, hanem a rendőrségtől is várnak választ, a hatóságtól arra a kérdésre, hogy hol tart a nyomozás a Fóti ügyben, kit hallgattak meg, beidézték-e már Kövér Lászlót, egyáltalán tettek-e kísérletet a korrupciós ügy felgöngyölítésére, "vagy mint az UD Zrt. ügyben nem a gyanúsítottakat, hanem a leleplezőket büntetik meg" - mondta a szocialista politikus.

 

Fideszes vád-válasz

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője az Oeszágos Sajtószolgálat közleménye szerint a következőket válaszolta a Szabó Zoltán szavaira: "Ha számba vennénk, hány MSZP-s tölti napjait korrupciós ügyek miatt rács mögött, már most egy kisebb focicsapat kijönne belőle, és ez a szám csak bővül. Az országot tönkretevő, maroknyivá zsugorodott MSZP újabb hazugságaival nem kívánunk foglalkozni."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.