Fóti kazetta-ügy: a Fidesz provokációt emleget

Sajnálatos, hogy a Fidesz neve felmerült az úgynevezett fóti kazetta-ügyben, amely nagy valószínűséggel egy előre előkészített forgatókönyv alapján zajló provokáció – áll a helyi Fidesz közleményében. Eközben tíz fóti képviselő segítségkérő levelet írt a miniszterelnöknek.

A Fidesz fóti elnöke, Cselőtei Erzsébet közleményében megfogalmazottak szerint a párt "érintetlenségét" bizonyítja, hogy épp a fóti Fidesz tett feljelentést a kazetta-ügyben, mert nem szeretnék, ha a korrupció elburjánzana a városban. A helyi pártszervezet kíváncsi lenne arra, vajon ki és kinek a megbízásából készítette a titkos hangfelvételt – olvasható a közleményben, amely néhány személyes jellegű kérdésre is kitér.

Cselőtei Erzsébet egyebek mellett vizsgálódásra érdemesnek tartja: vajon hogyan került  a posztjára a hangfelvételen hallható egyik személy, Simó Attila, a Fóti Közszolgáltató Kft. ősszel kinevezett ügyvezető igazgatója. A kazettán szereplő másik személlyel, Kaló Richárddal kapcsolatban a közlemény leszögezi: őt nem a fóti Fidesz szervezet, hanem Fábry Béla MSZP-s alpolgármester delegálta a kft. felügyelő bizottságába elnöknek. Abban az időben ugyanis nem működött a Fidesz fóti szervezete.

A Fidesz elhatárolódik az előre megszervezett provokációnak minősülő ügytől, ezért is tette meg feljelentését – szögezi le a  közlemény. Cselőtei Erzsébet a  leírtakhoz hozzáfűzte: Simó Attilát egy "bizalmas" feliratú dokumentum szerint az MSZP helyezte az ügyvezetői székbe, pályáztatás nélkül.

Fábry Béla, Fót MSZP-s alpolgármestere a személyével kapcsolatos fideszes észrevételekre reagálva elmondta: neki csupán annyi köze volt Kaló Richárd felügyelő bizottsági posztjához, hogy a bizottsági névsor összeállításáról szóló anyagot ő terjesztette a képviselő-testület elé.

A jelenleg is a Fidesz soraiban politizáló Kalót az akkor (2008. november 5-én) még működő fóti Fidesz-szervezet egykori elnöke javasolta a felügyelő bizottság élére. Az alpolgármester a Simó Attilával kapcsolatos felvetésre megjegyezte: ügyvezetői székét a szabályok szerint nem volt kötelező pályáztatni.

Az elhíresült hanganyag szerint a "megkörnyékezett", "kabátlopási" ügybe keveredett Simó egyébként valóban bírja az MSZP bizalmát – közölte Fábry Béla.

Pénteken tíz fóti, többségében MSZP-s képviselő levelet írt  Bajnai Gordon miniszterelnöknek, melyben azt kérik, a város ne veszítse el az EU-s pályázaton nyert közel 200 millió forintot.

A levélírók úgy fogalmaznak: mivel Fót belterületi útjainak közel a fele még mindig földút, a kisvárosban élők nem érdemlik meg azt a "büntetést", hogy egy önhibájukon kívüli korrupciós ügy miatt  elessenek az aszfaltozásra kapott támogatástól.

Ha a botrány  nyilvánosságra hozatalának ez a következménye, akkor a fóti ügy túlmutat önmagán, kis túlzással azt is mondhatjuk, hogy a  Magyarországról kialakított kép látja ennek kárát - áll a levélben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.