Főtáv: záporozó csapások

Rekordösszegű pénzbírságot fizethet a Főtáv, miközben elvesztette szerződését a fővárossal.

A fővárosi önkormányzat felmondja a Budapesti Távhőszolgáltató Zrt.-vel (Főtáv) 2008-ban kötött együttműködési megállapodását, amelynek a lakossági és nem lakossági célú távhőszolgáltatási díjak meghatározására vonatkozó díjmechanizmus is része volt. A lépést jogszabályváltozásokkal indokolta a főváros. De nem csak emiatt főhet a Főtáv-menedzsment feje.

A Közbeszerzési Döntőbizottság ugyanis rekordösszegű pénzbírsággal sújtotta a céget. A Főtáv év elején hirdetett pályázatot informatikai szolgáltatásainak kiszervezésére. A több részből álló tenderre hét pályázat érkezett.

Az első részfeladatra a Navigátor először 386 millióért, az Invitel Technocom-Lupus consulting konzorcium 526 millióért vállalkozott volna. A később ártárgyalásokon a Navigátor 180,359 millióra, az Invitel-Lupus 180,360 millióra mérsékelte a vállalási árat. A különbség így alig ezer forint lett. A Főtáv az irreálisan alacsony ár tarthatóságáról a Navigátort csak egyszer, míg a későbbi győztest többször is kérdezgette, esélyt adva az ajánlat valóságának bizonyítására.

A Navigátor megtámadta a döntést és nyert. A döntőbizottság szerint a konzorcium nem tudta meggyőzően alátámasztani az árajánlatát, így a Főtávnak érvénytelenné kellett volna nyilvánítania a tendert. Mivel a pályázat elbírálásában két másik kirívó szabálytalanságot is találtak, a döntőbizottság szándékosságot feltételezett és 15 millió forintos bírsággal sújtotta a céget.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.