Vérre menő politikai harc Fóton - exkluzív videóval!

Szándékosan fejbedobta Fót szocialista alpolgármesterét a város kereszténydemokrata vezetője egy képviselőtestületi ülésen. Az esetről készült videófelvételen jól látszik, ahogyan Mádly Zsolt polgármester kitépi Fábry Béla mikrofonját és az arcába vágja. A szocialista politikus orra fel is repedt, az esetről látlelet készült és rendőrségi feljelentés.

Botrányba fulladt Fót város önkormányzatának kedd esti ülése. A lapunk birtokába került felvételen jól látszik, ahogyan a város kereszténydemokrata polgármestere szándékosan szocialista alpolgármesterének arcába vágja az egyik mikrofont. Aczél Sándor, a fóti önkormányzat ügyrendi bizottságának szocialista elnöke lapunknak elmondta: már több alkalommal is kezdeményezték, hogy a képviselőtestület vegye napirendre a polgármester törvénysértő ügyeinek megtárgyalását, Mádly Zsolt azonban ezt rendre megakadályozta.

A szocialisták szerint Mádly “sorozatos törvénysértésekkel” akadályozza a város működését: például idő előtt berekeszti az üléseket, visszatartja néhány alkalmazott fizetését, vagy önhatalmúlag elvonja a képviselő-testület jogkörét. A törvény értelmében azonban a testület többségének kezdeményezésére kötelező összehívni a rendkívüli ülést, ezt kedd késő délutánra meg is tették, a szocialista alpolgármester Fábry Béla vezetésével.

Aczél szerint a tanácskozás határozatképes volt, még a polgármestert támogató képviselők is megjelentek; igaz, a jelenléti ívet ők nem írták alá. A képviselő szerint Mádly többször is hangosan követelte, hogy zárják be – az egyébként szerinte törvénysértő módon összehívott – ülést és a képviselők hagyják el az épületet.

“Fábry Béla felolvasta a napirendi pontokat, amelyeket meg is szavazott a testület többsége. Eszerint kezdeményezzük a bíróságnál a polgármesteri tisztség megszüntetését és az elindítandó eljárásig kérjük Mádly Zsolt felfüggesztését. A polgármester erre, ahogyan már azt máskor is tette, el kezdte kihúzogatni Fábry mikrofonját, hogy így vonja meg tőle a szót. Miután többszöri kérésre sem hagyta abba, Fábry alpolgármester a kezére csapott, Mádly Zsolt erre a mikrofontartó fémcsipesszel szándékosan arcon csapta. Úgy, hogy az alpolgármester orra vérezni is kezdett. Az ezt követő hangoskodásban is jól hallottam, ahogyan Mádly nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette az alpolgármester” – nyilatkozta lapunknak Aczél.

Hozzátette, hogy az esetről videófelvétel is készült. Aczél kérdésünkre elmondta, hogy az önkormányzat folyosóján ekkor már kisebb dulakodás kezdődött a polgármester támogatói és néhány más civil között, a rendbontásnak a kiérkező rendőrök vetettek véget.

Fábry Béla a Népszabadságnak azt mondta: az eset után látleletet vetetett és könnyű testi sértés miatt feljelentést tett a dunakeszi rendőrségen. “Bennünk továbbra is megvan az együttműködési hajlandóság a polgármesterrel. Ugyanakkor, miközben Mádly Zsolt azt hirdeti, hogy jogkövető ember és nem követett el semmilyen szabálytalanságot, immár nemcsak jogi, hanem fizikai eszközökkel is azon van, hogy megakadályozza az erre vonatkozó eljárást” – fogalmazott lapunknak Fábry, hozzátéve: emberileg meg tud neki bocsátani, de a jogi következményeket nem kerülheti el.

Lapunk több alkalommal is kereste Mádly Zsoltot, a polgármester azonban egyelőre egyik telefonján sem elérhető.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.