Balog megígérte a Wallenberg iskola egyben tartását

Balog Zoltán emberi erőforrás-miniszter egy államtitkára társaságában ellátogatott a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskolába, jelenleg is az épületben tartózkodik, szülőkkel és egy diák-önkormányzati vezetővel tárgyal.
Az egészségügyi oktatás fővárosi bázisiskolájának megszüntetéséről március 18-án döntött a kormány, a közel 1200 diáknak és a 70 tanárnak azért kell távoznia a Ludovika térről, mert az épület kell a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek. A Klik részéről többször hangsúlyozták, hogy a döntés nem végleges, de értesüléseink szerint a kérdés a szerdai kormányülésen újra szóba került, ezt a kormany.hu-n cáfolták.

Abból, hogy a miniszter a helyszínen tartózkodik, mégis arra következtetünk, hogy az ügy felforrósodott. Annál is inkább, mert a diákok és a szülők a héten már másodízben tiltakoztak nyilvánosan az ellen, hogy a tanulókat szeptembertől hat másik iskolába szórják szét.

Balog egyébként kedden megerősítette, hogy a közszolgálati egyetemé a Ludovika épülete, de azt is mondta, hogy a szakközépiskola méltó helyen folytathatja munkáját. Ez azt jelentheti, hogy a főváros egy másik pontján kaphat helyet a Wallenberg.

A diákok péntekre újabb megmozdulást hirdettek, délután háromkor az Arany János utcából vonulnak az Emmi épülete elé, hogy kifejezzék tiltakozásukat. A Klik az ügyben nyilatkozatstopot rendelt el, maga a minisztérium részéről is csak Balog szólalt meg, a sajtót a hétfői szülői fórumról is kizárták.

A tárgyalások dél körül eredményre vezettek: Balog Zoltán azt ígérte az iskola vezetőjének, hogy a Raoul Wallenberg iskola egyben marad, és egy üresen álló épületbe költözik a VI. kerületi Rippl-Rónai utcába.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.