Izzik az ország, olvad az aszfalt

Óriási hőségtől szenved Budapest, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat másodfokú hőségriasztást rendelt el csütörtöktől vasárnap éjfélig. Tarlós István főpolgármester utasítására a főváros cégei mindent megtesznek azért, hogy enyhítsenek a lakosság hőségérzetén - közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön.    

Az FKF Nonprofit Zrt.-nél csütörtök reggel 6 órától hétfő reggel 6 óráig fokozott a készenlét, a társaság locsolóautói folyamatosan, kétszer 12 órában locsolják a budapesti közúthálózatot – áll a közleményben.

A nappali műszakban a társaság mosó munkagépei elsősorban a lakótelepeket és a sűrűn lakott városrészeket hűtik, éjszaka pedig a budapesti fő- és közösségi közlekedési útvonalakat, így nem akadályozzák a forgalmat. Mivel az útburkolat akár 50-60 Celsius-fokra is felhevülhet, az aszfaltra permetezett víz egy időre 6-8 fokkal hűti le a burkolatot, emellett leköti a port és a polleneket, így csökkenti a hőérzetet, javítja a közérzetet.

A BKV megrendelése alapján szükség esetén a meghatározott vonalakon és gyakorisággal locsolják a villamossíneket a "kivetődés" megakadályozására.

A hőség megviselheti az időseket és a gyerekeket, valamint a súlyos betegségben vagy szív- és érrendszeri problémákkal küzdőket is. Nagyon fontos a folyadékpótlás, a könnyű és szellős ruha viselése is és arra is figyelni kell, hogy a fejet ne érje sokáig a nap. Ha ájult emberrel találkozunk, hűvös, árnyékos helyre érdemes lefektetni – nyilatkozta Győrfi Pál.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.