Forma-1 a Bazilikánál

A Forma–1 2009-es világbajnoka száguldozik május 1-jén a Bazilika környékén, a Parlament épülete előtt pedig egy McLaren versenyautót állítanak ki.

Jenson Button, a McLaren pilótája, a Forma–1 2009-es világbajnoka a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kamerái és mikrofonjai előtt száguld végig május 1-én a kifejezetten erre a programra kiépített egyedülálló versenypályán, a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcában.

A Vodafone és az MTVA pénteki tájékoztatása szerint az április 28. és május 1. között sorra kerülő – és 40 órányi ingyenes programot kínáló – Kezdj El Valami Újat Hétvége zárónapján rendezik meg a Vodafone Belvárosi Nagydíjat, amelyen az autósport hazai sztárjai mellett Jenson Button is Forma–1-es autóba ül, hogy háromszor végigszáguldjon a Bazilika és a Parlament között kiépített, 1,6 km hosszú versenypályán.

Az eseményt 14 és 17 óra között az m1 és a Kossuth Rádió élőben közvetíti a Szujó Zoltán–Mezei Dániel páros révén, az m1 stúdiójában pedig Petrovics-Mérei Andrea fogadja beszélgetőpartnereit. Button az egyes futamokon tapasztalt benyomásairól Szujó Zoltánnal beszélget majd a helyszínen. A Forma–1-es közvetítések jogát az idei szezontól elnyerő MTVA a négynapos rendezvény utolsó napjára saját kihelyezett programokkal is készül.

Délelőtt tíz órától fél kettőig a gyermekeket, családokat várják a Kossuth térre, a legifjabbak 11 és 18 óra között interaktív gokartbemutató részesei is lehetnek.

A Belvárosi Nagydíj Kossuth-téri célvonalában gokartfutamok és versenyautó-kiállítás várják a technikai sportok szerelmeseit. A helyszín egyik legvonzóbb látványossága a Parlament épülete előtt felfüggesztett McLaren Forma–1-es autó lesz.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.