Fordulat a vörösiszap-perben

A vörösiszap-katasztrófa miatt indult büntetőeljárásban meghallgatott egyes szakértők korábbi kizárásának megtagadásáról döntött a Győri Ítélőtábla.
Ferenczy Tamás bíró, az ítélőtábla szóvivője tudósítónknak elmondta: a határozat azt jelenti, hogy a korábban kizárt három eseti szakértő véleményét is figyelembe vehetik, mérlegelhetik a bizonyítékok körében.
Fotó: H. Szabó Sándor / ORFK

Az elsőfokú eljárás során a Veszprémi Törvényszék összesen öt szakértőt zárt ki, közülük kaptak most hárman lehetőséget arra, hogy a Győri Ítélőtáblán kifejthessék majd szakvéleményüket.

Mint arról korábban írtunk, a Veszprémi Törvényszék jókora tiltakozást kiváltó ítéletében felmentette Bakonyi Zoltánt, a felszámolás alatt álló Mal vezérigazgatóját, aki a három éve zajló per elsőrendű vádlottja volt. Tizennégy társát sem marasztalták el gondatlan közveszélyokozás vétsége és bűntette, valamint környezetkárosítás miatt. Az ügyész fellebbezett, így került az ügy a Győri Ítélőtáblához, amely valószínűleg még az idén ősszel kitűzi a tárgyalás időpontját.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.