Fordból Opelbe ülhetnek át a rendőrök

Lecseréli járműparkját a rendőrség: a vezess.hu információi szerint az járőrautók vásárlására kiírt tenderen az Opel adta a legjobb árajánlatot, így januártól a Fordok Focusok helyett 1250 Astra Classic III-ba ülhetnek át a magyar rendőrök.

Jövő év januárjától márkát válthat a rendőrség - adta hírül a vezess.hu a járőrautó-tender ajánlatait pontosan ismerő forrásra hivatkozva. A portál úgy tudja, a közbeszerzési eljárásban az Opel adta a legjobb ajánlatot.

Mint írják, a rendőrség az Octaviák és a Focusok beszerzésekor favorizált lízingkonstrukció helyett ezúttal megvásárolja az autókat. Lényeges eltérés az eddigiekkel szemben, hogy az Astrák ötajtós karosszériával érkeznek, míg a Ford által megnyert tendert még kombikra írták ki. Kombit az Opel is tudna szállítani, de a nagyobb csomagtérnél és a jobb használhatóságnál többet nyomhatott a latban a ferdehátú modellek alacsonyabb ára - olvasható a vezess-hu-n.

A portál információi szerint a fényhíddal, rádióval és rendőrségi matricákkal felszerelt járőrautók az Astra Classic III-ból készülnek. Az ajánlatok értékelésekor 1250 autó beszerzéséről döntöttek a rendőrség illetékesei. A vezess.hu szerint a konkurensek közül végül a Ford és a Renault maradt még versenyben az Opellel, ám végül az Opel adta a legjobb árajánlatot, valószínűleg ők engedtek legtöbbet az eredeti összegből. Kicsit erősebbek lesznek az eddigieknél a járőrautók: a Skodák motorja 102, a Fordoké 100, az Opeleké 115 lóerős.

Nem először szállít járőrautókat az Opel a magyar rendőrségnek. 15 évvel ezelőtt a Szentgotthárdon összeszerelt F Astrából készült rendőrautó. A rendőrök a magyarországi autópark második legnépszerűbb autójába ülhetnek át, mert a hazai járműállományban összesen 240 ezer Astra van. Egyedül Suzuki Swfitből fut ennél is több. A járőrautó-tender eredménye még nem hivatalos, még nem került sor szerződéskötésre a felek között - figyelmeztet a vezess.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.