Fónagy jogosnak tartja a VDSZSZ követeléseit

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének tájékoztatása szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára a VDSZSZ Szolidaritás VIII. küldöttgyűlésén azt mondta: a kormány jogosnak és reálisnak tartja az érdekképviselet követeléseit, amelyek teljesítéséről egyeztetések kezdődnek.

A VDSZSZ emlékeztetett arra, hogy a többi között 150 ezer forint kifizetését kérik minden vasutas munkavállalónak a MÁV átalakításában való részvételük miatt. Emellett 10 százalékos keresetnövekedést követelnek visszamenőleges hatállyal az anyavállalattól 2007. júliusában a MÁV-Start Zrt.-hez, valamint 2008 januárjában a MÁV-Gépészet Zrt.-hez kiszervezett munkavállalóknak.

Tájékoztatásuk szerint a küldöttgyűlésen Fónagy János államtitkár elmondta, hogy a miniszterelnök és a kabinet képviseletében érkezett, és megismételte Orbán Viktor kormányfő április 20-án tett bejelentését, amely szerint a kormány jogosnak és reálisnak tartja a szakszervezet követeléseit.

Fónagy János bejelentette azt is - olvasható a közleményben -, hogy az érdekképviselet kéréseinek teljesítéséről egyeztetések kezdődnek.

A VIII. küldöttgyűlésen a tisztújítás is megtörtént: Gaskó István maradt az elnök, Bárány Balázs az érdekvédelmi alelnök, Hangonyi Zoltán pedig a gazdasági alelnöki feladatokat látja el a következő négy évben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.