Folytatódó panamaügy, MDF-belharcok, fővárosi spórolás

Panamaügy: meghosszabbított letartóztatás?

A Központi Nyomozó Főügyészség ma kezdeményezi a Fővárosi Bíróságon, hogy újabb kilencven nappal hosszabbítsák meg Kardos Péternek, az  erzsébetvárosi önkormányzat pénzügyi bizottsága előzetesben lévő elnökének letartóztatását - értesült a Magyar Hírlap. Kardos Pétert különösen nagy kárt okozó csalással, közokirat-hamisítással és hivatali visszaéléssel gyanúsítják - emlékeztet a lap hétfői számában. A cikk kitér arra is, hogy az erzsébetvárosi helyi politikusok közül előzetesben van Gál György, az SZDSZ frakcióvezetője, a gazdasági bizottság  elnöke is. Őt szintén különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen  elkövetett csalással, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolták meg. Gál előzetes letartóztatását még az ünnepek előtt hosszabbította meg a bíróság.

MDF: belharcok Bács-Kiskunban

Az Index a demokrata fórum Bács-Kiskun megyei belharcairól ír; a kiskunfélegyházi elnököt, Jászberényi Lászlót azért zárták ki a pártból, mert a városi, 26 fős alapszervezethez az ő elnöklete alatt nem engedtek csatlakozni 15 embert, akiket a tisztújításon induló ellenfele hozott volna magával még tavasszal.Az MDF-tagságra pályázók közül senki sem tudta megnevezni, hogy ki a párt parlamenti frakcióvezetője, és Dávid Ibolyát is csak hárman ismerték, Boross Péterről pedig egyikük sem feltételezte, hogy volt miniszterelnök. Bács-Kiskunban a megyei elnökválasztáson első körben Dávid ibolya egyik erős embere, Karsai Péter nyert, később azonban kiderült, azt alapszabály-ellenesen bonyolították le, ezért meg kell ismételni. Ekkora Karsainak kihívója akadt Kiss Ákos Csaba személyében, akit Almássy Kornél egyik fontos támogatójának tartanak. A megismételt tisztújítás előtt Dávid Ibolya állítólag megígérte Jászberényinek, ha Karsait támogatja, ő maradhat a városi pártelnök. A városi szervezet elnöksége viszont nem Karsai, hanem Lasztovicza támogatását választotta, így az augusztus végi megyei választmányi ülésen Jászberényi is ennek megfelelően voksolt, ezt követően viszont kizárták a pártból.

Meg kell húznia a nadrágszíjat Budapestnek

A héten megindulnak a budapesti Városházán a koalíciós egyeztetések a fővárosi idei költségvetési koncepciójáról - írja a Népszava. A legnagyobb feladat a 35,6 milliárd forintos beruházási hiány eltüntetése. A lap szerint erre részben alkalmazható a tavalyi recept: az ágazati fejezetek kényszerű csökkentése, az elkészülő beruházások kifizetéseinek elhalasztása, továbbá a vagyonértékesítés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.