Folytatódó harcok az MDF és az IDF között

Az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF) azt vizionálja, hogy a Magyar Demokrata Fórumon (MDF) belüli sok kizárás odáig fog vezetni, hogy csak Dávid Ibolya és Herényi Károly marad végül a pártban.

Huber Szebasztián annak kapcsán szólalt meg, hogy az MDF vasárnapi országos választmányi ülésén úgy döntöttek, minden  formában megszakítják az együttműködést az IDF-fel. Az IDF vezetőjének véleménye szerint könnyen lehet, hogy ez az ügy is a  bíróságon köt ki, de ezt még meg kell fontolniuk.

Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője vasárnap közölte, hogy az együttműködés megszakításáról szóló határozati  javaslatot a kétnapos munkaértekezlet befejező szakaszában, az  "egyebek" napirendi pont tárgyalásánál Dávid Ibolya pártelnök terjesztette a választmány elé, amelynek jelen levő tagjai 32 igen és 5 tartózkodás mellett elfogadták azt.

Huber ezzel kapcsolatban elmondta, a határozat szabálytalan és törvénytelen körülmények között született,  hiszen Herényi Károly is elismerte, hogy a választmányi tagoknak csak nagyjából a 35 százaléka szavazott, azaz nem volt meg a  megfelelő többség a határozathozatalhoz.

Huber Szebasztián szerint az ügy jól mutatja, hova sodródott az  MDF vezetése, és hogy a párbeszédre való készség kinyilvánítása,  amelyet ők folyamatosan hangoztatnak, "mennyire képmutató  magatartás", hiszen a párton belül az ellenzéki hangokat  adminisztratív eszközökkel próbálják elhallgattatni.

Az MDF vezetése mindenkiben talál hibát, mondta Huber, csak saját magukban nem találják a hibát. A végén Herényi Károly és Dávid Ibolya marad a pártban, akkor bizonyára egymásban találják meg a  hibát.

Boross Péter kilépésével kapcsolatban Huber Szebasztián azt  mondta, azzal ismét nagyot gyengült az MDF.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.