Folytatódnak a kirúgások a rádióban

A rádióban a hét elején is folytatódtak az elbocsátások. A Népszabadság információi szerint kedden Boros Péterrel, a Napközben korábbi felelős szerkesztőjével közölték, hogy a jövőben nem tartanak igényt a munkájára. Boros Péter a rádió ismert és elismert munkatársa, korábban vezette a 180 perc című reggeli hírműsort, majd a Történet hangszerelve című műsor szerkesztő-műsorvezetőjeként dolgozott. Lapunk információi szerint a rádiótól még további munkatársakat rúgnak ki a héten.

A rádiósok közül a múlt héten másodszor is elbocsátották Balázs Attilát, a rádió kulturális szerkesztőségének egykori vezetőjét. Balázs Attilával már a nyári, első körös leépítéskor is közölték, hogy a továbbiakban nem tartanak igényt a munkájára, de fellebbezett és végül nem rúgták ki. Múlt szerdán a második körös csoportos leépítésnél újra közölték vele, hogy mennie kell. Balázs Attila évekig vezette a rádió irodalmi műsorát, majd a Nap történetei című műsort. Balázs Attila 1994 óta dolgozott a Kossuth és a Bartók Rádióban, költői és prózaírói munkásságáért 2010-ben megkapta a József Attila-díjat. A kirúgottak között van Szayly József, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap adáslebonyolításért felelős igazgatója és több hasonló területen dolgozó műszaki szakember is. Múlt héten csaknem háromszáz dolgozóval, köztük olyan ismert személyiségekkel, mint M. Kiss Csaba, Bombera Krisztina, Teszári Nóra műsorvezetőkkel, Várkonyi Attila egykori köztévés szórakoztatási igazgatóval közölték, hogy távozniuk kell.

A médiaszolgáltatási alap a nyári 500 fős leépítés után novemberben 367 főt bocsát el a két köztévéből, a rádióból és a távirati irodától. Eredetileg azt tervezték – ahogy lapunk is írta korábban –, hogy 400 embert küldenek el, de az elmúlt hetekben, hónapokban hozzávetőleg harmincan maguktól távoztak. A most elbocsátandó 367 dolgozó közül pedig 49 vagy maga kéri közös megegyezéssel a felmentését, vagy nyugdíjba megy.

Az MTVA 33 millió forintos segélyalapot hoz létre, amelyet a leépítésben érintett munkavállalók szociális rászorultsági alapon, illetve elhelyezkedésüket támogatandó vehetnek majd igénybe. A létszámleépítésben érintett, nyugdíjazást igénybe venni nem tudó 55 év feletti munkavállalók, az 51-54 év közötti dolgozók, a havi bruttó 220 ezer forint alatti átlagkeresetűek, valamint a három vagy több kiskorú gyermeket nevelők – ha elfogadják, hogy munkaviszonyuk közös megegyezéssel szűnik meg – plusz egyhavi átlagkeresetüket kapják meg.

Ezúttal Boros Péter közölték: nem tartanak igényt munkájára.
Kurucz Árpád 2011.07.06. Digitális 2011. július 6. Elbocsátások a közszolgálati médiákból, Magyar Rádió épülete. Illusztráció. Fotó: Kurucz Árpád
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.