Folytatódik Kolompár Orbán büntetőügye

Megérkezett a Kecskeméti Törvényszékre az ügyészség fellebbezése a Kolompár Orbánra, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) egykori elnökére és nyolc társára kiszabott elsőfokú ítélet ellen, így hamarosan kitűzik a másodfokú tárgyalás időpontját.

A Kecskeméti Törvényszék szóvivője, Sárközy Szabolcs elmondta: kiemelt jelentőségű ügyről van szó, ezért három hónapon belüli időpontra kell kitűzni a tárgyalást, amely másodfokon a Kecskeméti Törvényszéken folytatódik.

A Kolompár Orbán és nyolc társa ellen 2009 novemberében megkezdett, majd 2010 nyarán újrainduló perben a Kecskeméti Városi Bíróság 2012. július 5-én hirdetett ítéletet. Kolompár Orbánt kétrendbeli, részben társtettesként, részben folytatólagosan elkövetett jogosulatlan gazdasági előny megszerzése bűntettében, valamint az Európai Közösség pénzügyi érdekeinek társtettesként, folytatólagosan elkövetett megsértése bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság, ezért első fokon 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte.

A szökésben lévő Kolompár László másodrendű vádlott esetében – akit 1 év 10 hónap börtönre ítéltek – az ítéletig érvényben volt lakhelyelhagyási tilalom kényszerintézkedést megszüntette a bíróság. Az elfogatóparancs azonban érvényben maradt, mert két felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt áll a vádlott.

A harmadrendű vádlott, Kolompár Orbán felesége 1 év börtönt, 2 év próbaidőre felfüggesztve, a hetedrendű vádlott 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Két vádlottat felmentettek, ketten 400 ezer, egy pedig 180 ezer forintos pénzbüntetést kapott.

Steigler Lászlóné Rédei Rita ügyész Kolompár Orbán esetében súlyosbításért, a másodrendű vádlott esetében is súlyosbításért, az ötöd- és a hatodrendű vádlottak esetében bűnösségük megállapításáért jelentett be fellebbezést.

A vádlottak felmentésért nyújtottak be fellebbezést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.