Folytatódik a vasutassztrájk

A hétfői egyeztetésen nem közeledett a sztrájkoló Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV képviselőinek álláspontja. Így a sztrájk kedden is folytatódik, reggel a vezetők ismét tárgyalóasztalhoz ülnek.

Sigulinszki Tibor, a MÁV Zrt. szóvivője a zártkörű tárgyalást követően az MTI kérdésére elmondta: a megbeszélésen  semmiben sem közeledtek az álláspontok, nem sikerült dűlőre jutni a  MÁV Cargo privatizációs bevétele és a 10 százalékos  többlet-béremelés kérdésében sem.

Sigulinszki Tibor közölte: a tárgyaláson a vasúttársaság  megerősítette korábbi álláspontját, miszerint nem tudja teljesíteni a szakszervezeti követeléseket.

Az egyeztetést követően összeült a sztrájkbizottság és abban állapodtak meg, hogy folytatják a munkabeszűntetést – tájékoztatta a Népszabadságot Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke. Kérdésünkre, számítanak-e arra, hogy a sikertelen egyeztetés nyomán alábbhagy a sztrájkhevület, az alelnök azt mondta: "ez benne van a pakliban".

Mindazonáltal a sztrájkalap még nem ürült ki, így a szakszervezet képes tovább finanszírozni a munkabeszűntetést. (A leállás idejére a dolgozóknak nem a munkáltató, hanem a szakszervezet fizet az alapból). 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.