„Folytatódik a háború az iskolákért”

Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint sikeres volt az iskolákban tartott szerdai tiltakozás, a politikát pedig a Fidesz vitte be az iskolákba a 2011-es központosítással.
Tóbiás József pénteken Budapesten sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: folytatódik a háború az iskolákért.

Azt mondta, ma a jó oldalon a pedagógusok, a diákok, a szülők és a szakszervezetek állnak. Hozzátette: tudomásul kell vennie a kormánynak, hogy a követelt rendszerszintű változásokat nem lehet "álkerekasztallal" megoldani.

Az ellenzéki politikus sikeresnek tartotta a szerdai demonstrációt, amelyet szerinte az jelez, hogy ahhoz több mint háromszáz oktatási intézmény, köztük a tíz legnevesebb iskola is csatlakozott.

Tóbiás József kitért arra is, hogy az Alkotmánybíróság - "az MSZP kezdeményezésére" - kimondta: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közpénzt kezel. Szerinte ezzel a selyemzsinórt küldték meg Matolcsy György MNB-elnöknek.

Közölte: a Fidesznek be kell fejeznie "a közpénzek magánosítását".

A pártelnök azt követelte, a jegybank azonnal hozza nyilvánosságra, hogy alapítványai hogyan költötték el a pénzt. Ezt a 263 milliárd forintot a központi költségvetésen keresztül az egészségügy, az oktatás és a szociális terület megsegítésére kell fordítani - hangoztatta.

A február 23-án a Nemzeti Választási Irodánál történtekkel összefüggésben Tóbiás József azt mondta, "az elvileg független állami szervek valójában pórázon vezetett intézmények". Szerinte az NVI végigasszisztálta az ott történteket.

Megjegyezte, hogy ugyanazon Nemzeti Választási Bizottság tett csütörtökön feljelentést az ügyben, amely hetekkel ezelőtt még elutasította a feljelentés megtételét.

Tóbiás József azt mondta, súlyosan megkérdőjeleződött a nyomozó hatóságok és a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) függetlensége. Felszólította Péterfalvi Attilát, a NAIH elnökét, azonnal vizsgáltassa ki, hogy Erdősi Lászlóné vasárnap, nem munkanapon megkapott egy engedélyt, amire más kérelmezőnek heteket kellett várnia.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.