Folytatják a tiltakozást a taxisok

A Magyar Taxisok Szakszervezetének elnöke szerint a taxisok kénytelenek folytatni demonstrációjukat, ha szerdán sem javítanak a helyzetükön.
Czifery Csaba, a taxistüntetés egyik szervezője az M1 csatorna szerda reggeli műsorában hozzátette: ha jövő hétig sem döntenek számukra kedvezően, Budapest több pontján is demonstrálnak majd.

Kiemelte, hogy a taxik ellenőrizhetőek: ha valakinek problémája adódott a szolgáltatással, reklamálni tud a fogyasztóvédelmi hatóságnál, a Budapesti Közlekedési Központnál vagy az adóhatóságnál, ha pedig valamit az autóban hagyott, azt vissza lehet keresni. Czifery Csaba azt is mondta, hogy az Ubernek nincs diszpécserközpontja, ami szabályellenes.

Mindeközben jelentősen lelassult a haladás a fővárosban a Deák Ferenc tér környékén. A demonstrálók továbbra is egy-egy sávon engedik a forgalmat a Bajcsy-Zsilinszky úton, az Andrássy úton és a József Attila utcában. Több kereszteződésben nem működnek a jelzőlámpák, ezeken a pontokon rendőrök irányítják a forgalmat.

Jelenleg körülbelül 30 taxi állomásozik a környéken. Az MTI tudósítója kedd reggel 35-40 taxit számolt meg, délutánra viszont ez a szám 60-ra emelkedett. Ma is várható, hogy napközben további tüntetők érkeznek.

Nagy a forgalom a Nagykörúton és a pesti alsó rakparton is, valószínűleg azért, mert sokan ezeken az útvonalakon kerülnek.

A taxisok hétfő reggel óta akadályozzák a forgalmat az Uber ellen tiltakozva. Tüntetésüket előre nem jelentették be, csak hétfő este, szerda éjfélig.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.