Belföld: Fölszállt a drón, kiszállt a rendőrség - NOL.hu
 

Fölszállt a drón, kiszállt a rendőrség

Nem kellene drónt reptetni Orbán Viktor érdekeltségei fölé, mert lassan a rendőrség nem tud mit kezdeni a rengeteg elkobzott szerkentyűvel - írja a Magyar Narancs.

A Magyar Narancs Online-on olvasható beszámoló szerint ma Gulyás Márton drónját is lefoglalta le a rendőrség Hatvanpusztán, ahogy néhány nappal ezelőtt a 444.hu kvadrokopterét is Felcsúton.

Mint írják, sem Gulyás, sem más nem lepődött meg azon különösebben, hogy a törvény olykor a törvény felett áll. Felcsúton a 444.hu munkatársát megszondáztatták, mert állítólag légügyi szabálysértést követett el, majd szabálysértési eljárás keretében lefoglalták a kvadrokopterét. Az újságírót a munkaterület biztosításáról faggatták, mármint az újságírói munkaterület biztosításáról, meg érvényes kötelező felelősségbiztosítást kértek rajta számon egy olyan eszköz miatt, amire érvényben lévő törvény nem mond ki semmi ilyesmit.

Gulyás esete ezzel szemben már csak a "szimpla" lefoglalásról szólt. A Slejm videójában jól látszik, hogy ugyanaz a forgatókönyv működött Hatvanpusztán, mint Felcsúton: el akarták venni a drónt, mert jó eséllyel készíthetett kompromittáló felvételeket.

Gulyás eredetileg a hírhedt kisvasút útját akarta felvenni a drón segítségével – olvasható a videó leírásában –, "de ha már arra jártunk – a 444.hu hihetetlen esetéből inspirálódva –, gondoltuk, megnézzük a hatvanpusztai birtokot is". S lám, több se kellett, "10 perc múlva szálltak ránk a rendőrök, és lefoglalták a drónt".

Top cikkek
Magyarország

Néhány kilométerre vannak a magyar határtól a Belgrádból menetelő menekültek

Már csak néhány kilométerre vannak a magyar-szerb határtól azok a migránsok, akik gyalog indultak el Belgrádból. Az M1 televízió tudósítói délelőtt azt jelentették, hogy a menetben mintegy 130-an vannak, hajnalban érkeztek Szabadkára, ezután Palicson látták őket, vagyis mintegy 10 kilométerre vannak a magyar határtól.
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér