Fölényesen nyert a Fidesz Komlón

Hegedűs Norbert, a Lungo Drom–Fidesz által támogatott jelölt nyerte Komlón a kenderföldi városrészben tartott időközi önkormányzati választást.

A vasárnapi voksolásra azért volt szükség, mert Simon János, a választókerület fideszes városatyája külföldön talált állást, s így nem tudta ellátni képviselői feladatait. A választáson a 2015 szavazásra jogosult komlói 37 százaléka adta le voksát. Négy jelölt indult: Hegedűs a szavazatok 60 százalékát szerezte meg, az MSZP-s Radics Kálmán 32, a jobbikos Rajki-Biró Edina 5, a független Bekk Norbert 3 százalékon zárt.

A választás eredménye semmiképp sem módosíthatta volna az erőviszonyokat a komlói képviselő-testületben, hisz ott a 15 városatyából eddig is 10 a Fidesz-KDNP frakció tagja volt. Ennek ellenére a jelöltek és támogatóik keményen kampányoltak.

Az utolsó héten ellátogatott Komlóra Farkas Flórián, a Lungo Drom, Mesterházy Attila, az MSZP és Vona Gábor, a Jobbik első embere. A Fidesz – némiképp váratlanul – nem indított saját jelöltet, hanem Hegedűst támogatta.

A Lungo Drom színeiben sorompóba álló, 27 éves Hegedűs a komlói Dankó Pista Cigány Érdekvédelmi Egyesület elnöke. Civilben a városházán dolgozik, az egyik roma foglalkoztatási program koordinátoraként. Apja, Hegedűs István a komlói, illetve a baranyai cigány kisebbségi önkormányzat elnöke. Mindez nagyban erősítette esélyeit, hisz a kenderföldi lakótelepen élők legalább harmada romának vallja magát.

Legerősebb kihívója Radics Kálmán 66 éves, nyugdíjas bányász volt, aki korábban egy másik városrész jelöltjeként bejutott már a képviselő-testületbe. Radics bekopogott a kerület szinte valamennyi lakásába, és beszélt a választók döntő többségével, mindez azonban nem volt elég a győzelemhez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.