Földrajzból egyest kapna a DK jelöltje

Bolyán András, a Demokratikus Koalíció erzsébetvárosi önkormányzati jelöltje szerint több mint egymillió magyar költözött el Magyarországról. A DK jelöltjének jelmondata szerint a „dékásoknak” a VII. kerület az első. Ez igaz lehet, mert kampányplakátjukon nem nagyon tudják belőni, hol található Párizs, London vagy Berlin.

A baloldali jelölt átnevezte Franciaország fővárosát „Párizst”-ra, majd úgy látta jónak, ha azt elköltözteti Spanyolországba, hátha a spanyolok is örülnének annak a 150 ezer kivándorolt magyarnak, és az Eiffel toronynak - látható az Index által közölt plakáton. 

Berlinben 300 ezer magyar él Bolyán szerint. Igaz, a német főváros is elköltözködött egy kicsit. A DK politikusa a franciaországi Elszászba helyezte át Berlint, de Londonnal sem volt sokkal kíméletesebb. A kampánystáb Birmingham mellé tette le a királyság fővárosát. Kérdés ezután, vajon az önkormányzati jelölt és kampánystábja tudja-e, hol van Erzsébetváros.

Bolyán kampánycsapata valószínűleg statisztikai becsléseket végezve rájött, hogy a magyar lakosság egyharmada már külföldön él. Az 1 millió 50 ezer kivándorló miatt nagyon üres lehet Erzsébetváros, ezért a Demokratikus Koalíció azon van, hogy hazahozzák szeretteinket.

A DK erzsébetvárosi jelöltje a Facebookon reagált a cikkre:

„Tisztelt névtelen Index újságíró!

Nagyon örülök hogy ennyire érdekli az oldalam, köszönöm a nemvárt népszerűsítést, és ezúton kérek elnézést mindenkitől, egy grafikai és ezzel egy szakmai hibát vétettem, valóban. Elnézést kérek!” – írja bejegyzésében Bolyán.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.