Fojtogatta az alpolgármestert a fideszes jelölt férje

Egy nyilvános eseményen történt bántalmazás miatt tett följelentést a helyi rendőrkapitányságon Fehér László celldömölki polgármester. Az ügyben érintett támadó a helyi zajos kampány fideszes polgármester-jelöltjének férje.

A vasárnapi játszótér-avatáson történtek miatt tett rendőrségi följelentést Fehér László celldömölki polgármester. A helyi evangélikus gyülekezet délelőtt 11-re hirdette az eseményt, amelyen megjelent Söptei Józsefné alpolgármester, aki az önkormányzati választáson az Összefogás Celldömölkért Egyesület színeiben indul az adott választókörzetben.

Az ünnepségen megjelent Mogyoróssy Gyula helyi médiavállalkozó, a Celldömölk TV tulajdonosa is. Amikor az ismeretlenek által a falra festett "JÚDÁS" fölirat eltávolítását le akarta fényképezni, rövid szóváltás alakult ki. Ezután Mogyoróssyt eltanácsolták a helyszínről. A "tévés" dulakodni kezdett, s kiverte Söptei Józsefné kezéből a tulipános vázát, majd többek állítása szerint ráugrott az alpolgármesterre, s fojtogatni kezdte. Az inzultusnak a játszótér-avatáson megejelentek vetettek véget.

Mogyoróssy a Fidesz színeiben a polgármesteri székért elszántan küzdő és az érintett szavazókörzetben is induló Fidesz-jelölt, Dr. Fonyó Roberta férje. Fonyó zajos (az ellenfelek szerint kifejezetten alpári) kampányáról sokan beszélnek Celldömölkön. Egy viszonylag finom megközelítés szerint a házastársak nem válogatnak az eszközökben, amikor saját tévéjüket a kampány szolgálatába állítják. Fonyó Roberta egyébként úgy lett a Fidesz helyi polgármesterjelöltje, hogy a celldömölki Fidesz-elnököt, a megyei kabinetvezetőt, Horváth Melindát ütötte ki a nyeregből (miután Horváthról meghökkentő dolgok "derültek ki").

Celldömölkön eléggé kuszáltak a helyi politikai viszonyok. A jelenlegi polgármestert, Fehér Lászlót három párt (köztük az MSZP) és 13 civil szervezet támogatja. Itt, ebben a támogatói körben található a KDNP két városi képviselője is, akik Keresztények Celldömölki Egyesülete néven különváltak a "fideszes" KDNP-től, s beálltak a Fidesz-jelölt elleni táborba.

Meg is kapják érte a magukét a helyi Fidesz-média "műsoraiban". Melyek hangvételéről a helyi mérsékelt erők csak annyit mondanak: az sokkal inkább lehetne a Jobbiké, semmint a Fideszé.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.