Főigazgatója már van a betegjogoknak

Alig két évvel az Egészségbiztosítási Felügyelet felszámolása után kinevezte az emberi erőforrás miniszter a betegjogi hivatal főigazgatóját.

Megkapta kinevezését az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) főigazgatója, dr. Novák Krisztina. A jogász-közgazdász végzettségű szakembert november elsejével nevezte ki Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője – adta hírül a MedicalOnline.

Az internetes fórum úgy értesült, hogy komoly viták, hosszas háttéregyeztetések után november elsejével nevezték ki a tisztségre dr. Novák Krisztinát. Az új főigazgató a Szegedi Tudományegyetemen 2005-ben jogi, majd négy évvel később közgazdász diplomát szerzett. A jogi diploma átvételét követően 2006–2008 között dr. Molnár Ágnes országgyűlési képviselő (Fidesz) személyi asszisztense volt, 2009-ben pedig a Népjóléti Kabinet egészségügyi munkacsoportjának vezetőjeként dolgozott. 2010–2011 között a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárságának politikai főtanácsadója és Egészségpolitikai Programkoordinációs Osztályának osztályvezetője volt.

2011 óta a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet Főigazgatói Koordinációs Főosztályának vezetőjeként dolgozik, elsősorban az államtitkári kabinet és a GYEMSZI hatáskörébe tartozó feladatok koordinálásával foglalkozott. A megyei fenntartású intézmények átadás-átvétele során a dél-alföldi térség megbízott vezetője volt. Többek között a minisztérium által készített törvényjavaslatok, határozati javaslatok, jelentések, beszámolók, valamint a módosító, kapcsolódó módosító javaslatok benyújtásával, illetve azok parlamenti és bizottsági tárgyalásával kapcsolatos feladatokat koordinálta. Rendszeres tartotta a kapcsolatot a kormányzati szervekkel és kormánypárti országgyűlési képviselőkkel, ezzel segítve a minisztérium és a képviselők közötti munka összehangolását.

Az új főigazgatónak a 2011-ben megszűnt Betegjogi, Ellátottjogi és Gyermekjogi Közalapítvány működését újra kell szerveznie, a jogvédők tetszhalott állapotban vészelték át a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) által felügyelt időszakot. 


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.