Főigazgató csak 62 év alatt

Senki nem lehet kórházi főigazgató, aki 62 éves. Mindez alaposan átírhatja a most futó kórházvezetői pályázatok nyerteseinek névsorát.

Újraírhatja a már elbírált pályázatok alapján készült kórház-főigazgatói listát, hogy a gazdasági tárca ragaszkodik hozzá, hogy csak 62 évesnél fiatalabb emberek dolgozhatnak a közszférában. Bár az egészségügyi kormányzat mentességért folyamodott a kormányhoz, hogy az ágazat kapjon mentességet a szabály alól, úgy tűnik, ez a főigazgatók esetében eredménytelen. Lapunk úgy tudja: a kormány nem enged, és a jövőben egyetlen kórházi főigazgató sem lehetne 62 évnél idősebb.

A Medicalonline által minap megszellőztetett, a főigazgatói pályázatok nyerteseinek listáján pedig sokan vagy már elmúltak, vagy hamarosan betöltik a 62. évüket. Ez a lista Szócska Miklós által támogatott főigazgatók névsorát tartalmazza – állították forrásaink. S azt valószínűsítették, hogy azért került nyilvánosságra a lista, hogy ott, ahol a kormánypárti politikusoknak nem megfelelő személyt jelölték, legyen mód korrekcióra.

A biztos befutók már jártak is egyeztetésen a GYEMSZI-ben, ahol a gazdasági igazgatók kiválasztásában kérték a véleményüket. Köztük olyanok is, akik már betöltötték, vagy hamarosan betöltik a nyugdíjkort. 

Lapunk úgy tudja: az egészségügyért felelős államtitkár egy hét múlva adja át a miniszternek az általa javasolt főigazgatói névsort, a posztra pályázók pedig legkésőbb július 15-ig kaphatják meg a kinevezésüket. 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.