Fogy a türelem Érsekcsanádon

Kezdenek besokallni az érsekcsanádiak az 51-es főút felújításának csúszása miatt, írja a baon.hu. Évek óta tart a hitegetés, az út azonban változatlanul csak a tervek között szerepel.

Felső Róbert,  a bácskai település polgármestere a napokban az állami beruházásért felelős Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. vezetésének írt levelet, ebben a várható ütemezésről érdeklődött. Visszatérő kérdés ugyanis a településen a főút korszerűsítésének immáron több kormányzati ciklusán át húzódó ügye. A csanádiak Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes korábbi ígéretét is emlegetik, ő ugyanis a kalocsai szakasz megújítását követően a folytatásról nyilatkozott. Nehezményezik a településen, hogy az adminisztrációs munka már közel hat éve tart, miközben országszerte út- és kerékpárút-építésekkel lehetett találkozni az elmúlt években - írja a Baon.hu.

Azért is érdekelt az önkormányzat a fejlesztésben, mert több tételt is a település kasszájából fizettek és további kiadásokra is számtanak, több millió forintot költöttek ilyen célokra. A közlekedésbiztosnágot is befolyásolja a főút forgalma és állapota. A település szerkezete, valamint a Gemenchez és Duna-parti üdülőövezethez vezető út kapcsolódása kritikus helyzeteket és időszakokat eredményez, aminek veszélyeit a korszerűsítésbe tervezett körforgalom megépítése mérsékelheti.

– Jó lenne, ha lenne már valami. Igazából senki sem tud semmit a beruházásról, ezért próbálkozunk ilyen módon információt szerezni. Több fejlesztési lehetőségről azért mondtunk le, mert arról volt szó, hogy a felújítás részeként valósulhatnak meg. Most már itt az újabb uniós ciklus, mi szeretnénk pályázatokra készülni, ám ezek a tervezett, régóta várt beruházáshoz is kapcsolódnak - mondta Felső Róbert próbálkozásukról.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.