Fogházra ítélték a vadásztársát lelövő exrendőrt

Nem jogerősen a bíróság letöltendő fogházra ítélte a teklafalui N. Árpádot, aki a múlt évben egy hajtóvadászaton lelőtte egyik társát. A vadászat azt követően vált tragikussá, hogy N. Árpád előbb lelőtte a későbbi áldozat kutyáját.

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében marasztalta el a szigetvári bíróság a Baranya megyei Teklafalun élő nyugdíjas rendőrt, N. Árpádot. A férfi 2011. május 8-án a faluja határában – az egyik kukoricatábla gazdájának megbízásából a vaddisznók okozta kár megelőzése érdekében – hajtóvadászatot szervezett.

A vadászat elején N. Árpád véletlenül lelőtte egyik helybéli társa vizsláját, ennek ellenére nem fújták le a hajtóvadászatot. Nem sokkal később a volt rendőr sörétes puskájával lelőtte a kutya gazdáját is, aki a helyszínen életét vesztette.

A bíróság megállapította, hogy N. Árpád nem szervezhetett volna társas vadászatot, mivel ahhoz hiányzott a képesítése. Az ítélet szerint a vadászat során a vádlott számos hibát követett el, így – többek között – nem készített hajtástérképet, és elmulasztotta a lőirányok és a tilos lőállások kijelölését.

Mindezek miatt N. Árpádot egy év négy hónap fogházra ítélte az elsőfokú bíróság. Az ítélet kimondja, hogy ha az exrendőr letöltötte büntetése felét, akkor feltételesen szabadságra bocsátható. A vádlott enyhítésért fellebbezett, így a per a Pécsi Törvényszéken folytatódik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.