Fodor felajánlotta lemondását

Kudarcnak nevezte az EP-választás eredményét Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke. Szerinte a szavazók megbüntették őket a koalíciós kormányzásért; a párt elnöke közölte továbbá, hogy a párt vezetőségének hétfői ülésén felajánlja lemondását.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy  ez a választási eredmény az SZDSZ számára kudarc. A választók megbüntettek minket, és ezt tudomásul is kell venni - jelentette ki az SZDSZ Gizella utcai székházában Fodor Gábor pártelnök. Ez a bünetés nyilván szól a több éves politikánknak, meg sok mindennek, tette hozzá. Fodor szerint higgadt, nyugodt elemzésre van szükség.

Fodor Gábor az SZDSZ sajtótájékoztatóján
Fodor Gábor az SZDSZ sajtótájékoztatóján

egfogalmazása szerint jobb eredményre számítottak, a szélsőjobboldal eredményét rendkívül aggasztónak, szomorúnak nevezte. Fodor hétfőre összehívta a párt vezetőségének (ügyvivői testületének) ülését, amelyen elmondása szerint fel fogja ajánlani a lemondását.

- Egy vezetőnek ilyen helyzetben vállalnia kell a felelősséget - így Fodor. Ezzel együtt, szerinte az eredmény azt bizonyítja, hogy még inkább szüksége van az országnak a liberálisokra. Kérdésre válaszolva Fodor Gábor azt is elmondta, a választók nem a liberális politikára mondtak nemet - a pártelnök "döntően az elmúlt évek koalíciós kormányzásának itéletét" látja az eredményben, noha egy évvel ezelőtt kiléptek a kormánykoalícióból.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.