Fodor büntetné a holokauszttagadást

A holokauszt-tagadás büntethetőségét szeretné elérni Fodor Gábor, a liberálisok elnöke, aki levélben kereste meg a parlamenti frakcióvezetőket.

Négypárti tárgyalásokat kezdeményez a Szabad Demokraták Szövetsége a Büntető Törvénykönyv módosításáról annak érdekében, hogy a holokauszttagadás és a népirtásra való felszólítás sok más európai országhoz hasonlóan hazánkban is büntethető legyen. Ezt Fodor Gábor a képviselőcsoporttal rendelkező parlamenti pártok frakcióvezetőinek, így Mesterházy Attilának (MSZP), Navracsics Tibornak (Fidesz) és Semjén Zsoltnak (KDNP) címzett nyílt levelében írja.

A liberálisok elnöke arra hívja fel a figyelmet, hogy Magyarországnak az elmúlt hónapokban olyan eseményeket kellett megtapasztalnia, amelyekre a rendszerváltás óta nem volt példa. Az antiszemitizmus és az egyre nyíltabban vállalt rasszizmus mára veszélyes méreteket öltött.

A szélsőjobboldali erőszakhullámnak magyar emberek estek áldozatául. A huszadik századi történelem legsötétebb időszakának eszméi újra teret kaptak a közbeszédben, a politikai életben. Fodor szerint a szélsőséges erőszak megállítása a demokratikus politikai erők közös felelőssége.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.