Fodor: többen vagyunk, akik hiszünk a demokráciában

A társadalmi békére, a modern, európai Magyarországra, illetve a félelemkeltés ellen foglal állást, aki az SZDSZ-re szavaz - véli a párt listavezetője.

Minden, az SZDSZ-re leadott voks egy erős igen szavazat a társadalmi békére, a modern, európai Magyarországra és egyben következetes elutasítása a félelem- és a gyűlöletkeltésnek. Így határozta meg a vasárnapi európai parlamenti választás tétjét Szent-Iványi István, az SZDSZ EP-listavezetője a párt pénteki kampányzáróján.

'Többen vagyunk'

A budapesti Városháza Parkban tartott egész napos rendezvényen Fodor Gábor pártelnök is a június 7-i választás jelentőségéről beszélt. Megfogalmazása szerint a szabad, demokrata választókon múlik, hogy a szavazás a demokraták vagy a szélsőséges erők ünnepe lesz-e Magyarországon; azért kell az SZDSZ-re szavazni, tette hozzá, mert az ország nem engedheti meg magának, hogy a szélsőségesek teret nyerjenek.

Nem fogják megengedni, mondta, hogy június 7-e után egy olyan holnapra ébredjenek, amikor az országban teret nyer a kirekesztés és a gyűlöletkeltés. Emellett azért is kérik a választók támogatását, mert 'egyetlen pártként húsz éven keresztül következetesen képviselték a szabadság, a szolidaritás, az együttműködés és a befogadás eszméjét (...) Hitet kell tennünk, hogy mi demokraták többen vagyunk" - jegyezte meg a liberális politikus.

Több SZDSZ - több villamosvonal

A Városháza Parkban tartott tájékoztatón Demszky Gábor, Budapest szabaddemokrata főpolgármestere arról beszélt: öt éve azt ígérték, hogy elsősorban az európai és a magyar városokért akarnak tenni az Európai Parlamentben, és ezt be is tartották. "Ha a szavazók a liberálisokra voksolnak, ezt a politikájukat fogják folytatni, több lesz a villamosvonal, lehetővé válik a szennyvíz kezelése és eltűnnek a lepusztult városrészek Budapesten és vidéken is" - ígérte Demszky Gábor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.