Fodor: neonáci párt a Jobbik

A Jobbikot neonáci pártnak, annak "magánhedserege", a Magyar Gárda létezését pedig alkotmányellenesnek minősítette Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke.

A Jobbik neonáci párt, ezt bizonyította a múlt hétvégei megmozdulás is - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Fodor Gábor. Az SZDSZ elnöke kijelentette, hogy a Magyar Gárda a Jobbik párthadserege, méghozzá egy olyan párthadsereg, amelynek léte alkotmányellenes.

A Magyar Gárda tagjai vasárnap a budai Várba, a budapesti német nagykövetség épülete elé vonultak
A Magyar Gárda tagjai vasárnap a budai Várba, a budapesti német nagykövetség épülete elé vonultak

A politikus közölte, az SZDSZ elvárja, hogy azok a pártok - elsősorban a Fidesz és a KDNP -, amelyek korábban együttműködtek a Jobbikkal, szakítsák meg a kapcsolatot a párttal.

Fodor Gábor kitért arra is, hogy a gazdasági válság mellett foglalkozni kell a társadalmi válsággal is, ezért az SZDSZ egy hat pontból álló javaslatcsomagot nyújt be a kormánynak. Ebben egy átfogó roma integrációs program kidolgozása, a gyülekezési- és a szólásszabadságot érintő kérdések kezelése, a leszakadó kistérségek felzárkóztatása, a halmozottan hátrányos helyzetű státusz iskolai mérési feltételeinek megteremtése, az esélyegyenlőségi miniszteri biztosi poszt visszaállítása és az ügynökakták nyilvánosságra hozatala szerepel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.