Fodor: Se Orbán rendszere, se az önfelszámoló baloldal

A Liberálisok szerint a választók a vasárnapi önkormányzati választáson megüzenhetik Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy az általa meghirdetett illiberális és munka alapú, vagy pedig egy szabad és demokratikus társadalomban szeretnének-e élni.

Erről Fodor Gábor, az ellenzéki párt elnöke és Bodnár Zoltán, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje beszélt szombaton Újpesten, a párt kampányzáró sajtótájékoztatóján.  

Bodnár Zoltán szavai szerint pártja az együttérző liberalizmust képviseli, és  éppen ez, vagyis a szegények és elesettek iránti szolidaritás különbözteti meg őt leginkább Tarlós István főpolgármestertől.

A liberális jelölt szerint a kampányban elsősorban a szabadelvű budapesti lakosokat kívánták megszólítani, de számítanak azoknak a baloldali szavazóknak a támogatására is, akik most képviselet nélkül maradtak. A Liberálisok programja ugyanis közelebb áll a baloldali értékekhez, szemben azzal a konzervatív és neoliberális értékrenddel, amelyet Bokros Lajos képvisel - értékelte.

Fodor Gábor úgy fogalmazott, a vasárnapi voksolás kimenetelétől függetlenül sikerként értékelik, hogy országosan összesen több mint háromszáz jelöltet indítottak, akik közül Budapesten 174-en méretik meg magukat, beleértve tizenegy polgármester-aspiránst és a főpolgármester-jelöltjüket.

A Liberálisok elnöke kérdésre válaszolva elmondta, hosszú távra terveznek, hiszen a "semmiből" kell felépíteniük egy új pártot, az önálló indulással pedig az a céljuk, hogy a liberális szavazók büszkén szavazhassanak, ne kelljen vállalhatatlan kompromisszumot kötniük. Fodor Gábor szerint Bodnár Zoltán volt jegybanki alelnök személye világos alternatívát jelent azoknak, akik egyszerre kívánnak nemet mondani az "Orbán-féle rendszerre és a baloldal önfelszámoló politikájára".

Fodor Gábor bírálta Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét is pénteki beszéde miatt, amelyben a volt kormányfő azt mondta, aki nem az általuk is támogatott Bokros Lajos oldalán áll, az a Fideszt segíti. A liberálisok vezetője elfogadhatatlannak nevezte ezt az álláspontot, mondván ők, ahogy korábban Kádár Jánossal szemben is a demokráciáért harcoltak, nem pedig egy "ellenkádárt" próbáltak felépíteni, úgy most sem gondolják azt más ellenzéki jelöltekről, hogy antidemokratikusak lennének.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.