Fodor pártja keményen nekiment Orbánnak és Kósának

Orbán Viktor és Kósa Lajos tétlenül szemlélik, ahogy frakciótagjuk, Farkas Flórián semmibe veszi a csalásellenes hivatal felszólítását, így ők maguk is a bűnpártolás gyanújába keverednek – állítja a Fodor Gábor által vezetett Magyar Liberális Párt.
– A liberálisok elvárják Orbán Viktor miniszterelnöktől és Kósa Lajos frakcióvezetőtől, hogy gondoskodjanak róla: Farkas Flórián miniszterelnöki biztos, fideszes országgyűlési képviselő, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) korábbi elnöke haladéktalanul jelenjen meg az Európai Unió Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálói előtt és válaszoljon az irányításával szervezett Híd a munka világába elnevezésű programmal kapcsolatos kérdésekre – olvasható a Magyar Liberális Párt közleményében.

A párt szerint elfogadhatatlan, hogy a Fidesz magas kormányhivatalt is betöltő politikusa – aki abszurd módon az országgyűlés európai ügyekkel foglalkozó bizottságának is tagja – semmibe veszi az Európai Unió közpénzek felhasználását ellenőrző szervének felszólítását. Azzal, hogy Orbán és Kósa tétlenül szemlélik, ahogyan Farkas Flórián semmibe veszi az OLAF felszólítását, maguk is a bűnpártolás gyanújába keverednek.

Korábban a liberálisok is feljelentést tettek a szolnoki Hegedüs T. András Szakiskola működtetési anomáliái miatt, amelyek fenntartója az ORÖ volt, s ahol a kormányhivatal pénzügyi hiányosságokat tárt fel. A NAV vizsgálata jelenleg is tart.

Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja, amelyekkel szégyenletes módon éppen annak a közösségnek okozott kárt, amelynek képviselete, támogatása kötelessége lett volna – zárul a közlemény.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.