Fodor: Egyedül nálunk nincs vita az egész EU-ban

Fodor Gábor szerint elfogadhatatlan, hogy Orbán Viktor nem áll ki vitázni a baloldali ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjével, Mesterházy Attilával.

A Magyar Liberális Párt elnöke erről a kormányváltó erők képviselőjelöltjével, a szocialista Sós Tamással közösen tartott sajtótájékoztatón beszélt, csütörtökön Gyöngyösön.

Fodor Gábor jelezte: az Európai Unió 28 tagállamából 27-ben van a választások előtt miniszterelnök-jelölti vita. Az európai normákkal ellentétes, hogy "nem tudhatjuk meg, mit képviselnek a felek" - tette hozzá.

Fodor Gábor arról is beszélt, hogy a vita elutasításával a Fidesz saját magával is szembefordult. Felidézte: 1998-ban a Fidesz azt mondta, azért dolgoztak annyian a rendszerváltásért, hogy ne mondhassa azt egy miniszterelnök, hogy nincs alternatíva vele szemben. Azt is mondta akkor a Fidesz, hogy aki így gondolkodik, az uralkodni akar. Fodor Gábor közölte, "két hete Orbán Viktor azt írta, hogy azért nem áll ki vitára, mert nem alternatíva vele szemben az ellenzéki Mesterházy Attila". Az MLP elnökének szavai szerint a választópolgárok lenézése, ha nincs vita.

Fodor Gábor arról is beszélt, hogy komoly veszély fenyegeti a választás tisztaságát. Közlése szerint sok párt hamisított aláírásokkal indult el a választáson. Ez csalás - jelentette ki. Hozzátette: azonnal rendet kell tenni, mert szerinte emiatt meg lehet támadni a választás eredményét.

A baloldali összefogás politikusa szerint a Fidesz kiszervezte a kampányát a Civil Összefogás Fórumnak (CÖF). Ezáltal a Fidesz kihúzza magát a kampányról, a pártokról szóló törvények hatálya alól - jelentette ki.

Sós Tamása tájékoztatón arról beszélt, hogy a térségben a legfontosabb feladat a munkahelyteremtés. Szavai szerint javítani kell a közbiztonságot, fejleszteni akarják az oktatást és az egészségügyet is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.