Fodor: Ádernek nem lenne szabad aláírnia a devizahiteleseket mentő törvényt

A Magyar Liberális Párt (MLP) továbbra is ellenzi a devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslatot, mert véleményük szerint az nem szolgálja az emberek érdekét és nem fogja őket hosszú távon segíteni - jelentette ki pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a párt elnöke.
A független Fodor Gábor azt mondta, hogy ha a kormány az elmúlt napokban felvázolt úton indul el, akkor az súlyos gazdasági problémákat okozhat.
   
Bodnár Zoltán, a párt gazdaságpolitikai főtanácsadója arról beszélt, hogy a Kúria árfolyamrésről és az egyoldalú szerződésmódosításról szóló döntései alkotmányossági problémát jelentenek, amelyek a Ház előtt fekvő törvénnyel együtt kiszámíthatatlanná teszik a jogrendszer gazdasági részét. Hangsúlyozta,  ha egy, az államilag ellenőrzött és rendkívül szigorúan szabályozott pénzügyi szektorban, az állami felügyelőhatóság jóváhagyásával folytatott gyakorlatról "egyik pillanatról a másikra" azt mondhatja a Kúria és az Országgyűlés, hogy az jogszerűtlen, az azt mutatja, hogy kiszámíthatatlan a jogi környezet és nincsenek biztonságban a befektetések.
  
Példanélkülinek nevezte, hogy a jogszabály visszamenőleges hatállyal átírja az elévülési idő jogi szabályait. Hozzátette, hogy az elfogadás után az államfőnek nem lenne szabad aláírnia a törvényt, hanem legalább alkotmányossági kontrollt kellene kérnie, „még akkor is (...), hogyha ettől az Alkotmánybíróságtól nagyon sok alkotmányvédelmet a gazdaság területén nem lehet várni”.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.