Fodor: a nem vitázó Orbán lenézi a választókat

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke szerint a miniszterelnöknek válaszolnia kell a kihívók kérdéseire.
A baloldali összefogás politikusa szombati sajtótájékoztatóján Székesfehérváron azt mondta: ha a kormányfő válaszolni tud a kérdésekre, győzze meg a választókat. Ha nem tud, "akkor tessék beismerni, ha valamit nem jól végez, és a kritikák hatására mást tenni a jövőben" - fogalmazott.

Fodor Gábor elfogadhatatlannak nevezte, hogy Orbán Viktor nem áll ki miniszterelnök-jelölti vitára, szerinte "ezzel a választókat lenézi, lebecsüli". Hozzátette: a demokratikus értékrend alapja az, hogy a választókat tájékoztatni kell arról, "mit képviselek, mit akarok megjeleníteni az országos politikában".

A Magyar Liberális Párt elnöke azt mondta, megdöbbentő, hogy Orbán Viktor visszautasította a miniszterelnök-jelölti vitát, főként azok után, hogy 16 éve, 1998-ban ellenzéki pártvezetőként ő maga szorgalmazta. Felidézte a jelenlegi miniszterelnök szavait, aki közlése szerint akkor azt mondta: "azért harcoltunk közösen a rendszerváltáskor, hogy még egyszer ne legyen olyan miniszterelnök, aki azt gondolja magáról, hogy neki nincs alternatívája". Fodor Gábor megjegyezte: Orbán Viktor most azt mondja, hogy neki nincs alternatívája.

Az ellenzéki politikus megerősítette, hogy fenn fogják tartani a vitára szóló kihívást, és el fogják ismételni minden lehetséges fórumon. A baloldali összefogás mind a 106 egyéni képviselőjelöltje vitára fogja hívni fideszes ellenfelét - mondta.

Kiemelte: a Fidesz gazdasági területen csorbította a szabadságjogokat, ezért a gazdaság visszaesőben van, és az ország folyamatosan kudarcokat kénytelen elkönyvelni. Hozzátette: a politikai szabadságjogoknál is hasonlót tapasztalnak mind az alkotmányosság, mind az alapvető munkavállalói jogok terén.

Fodor Gábor Székesfehérvárról azt mondta, ez az ország egyik fontos és fejlett városa, de változásokra van szükség, mert a megyeszékhelyet elvándorlás, leépülés, bűnözés jellemzi, amire "gyógyszert kell találni". Úgy véli, a székesfehérvári baloldali jelölteknek, Márton Rolandnak (MSZP) és Herczog Editnek (MSZP) van elképzelésük a megoldásokról, de nem ismerik fideszes ellenfeleik véleményét, akaratát.

Márton Roland közölte, hogy a Fejér megyei 1-es választókerületben kedden hívta ki képviselő-jelölti vitára Vargha Tamást (Fidesz-KDNP), és kérte, ellenfele jelöljön meg helyszínt és témákat, de a fideszes jelölt "azóta bujkál".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.