Focimeccsen törték be az orrát a Raoul Wallenberg Egyesület elnökének

Bántalmazták a Wallenberg Egyesület elnökét egy vasárnapi budapesti focimeccsen. Orosz Ferencet többen szidalmazták, majd egyikük eltörte az orrát.

Az esetről hétfőn egy a gyűlöletbeszéd témájában rendezett konferencián számolt be Orosz Ferenc. Vasárnap délután a Puskás Ferenc Stadionban az FTC–Videoton meccsen szurkolt családjával, ahol többen Mussolinit éltető szólamokat, illetve "sieg heil"-t kiabáltak. Orosz Ferenc egy idő után rájuk szólt, hogy hagyják abba, ám ekkor megfenyegették és "zsidó kommunistának" nevezték.

A meccs végén távozóban két férfi az útjába állt, majd egyikük azt mondta, "csak azért is sieg heil", majd másikuk megütötte. Orosz Ferencnek az ütéstől eltört az orra, a mentők nyolc napon túli sérülésekkel szállították kórházba, tudomása szerint a rendőrség hivatalból feljelentést tett az ügyben.

Orosz Ferenc hétfőn délelőtt saját felelősségére elhagyta a kórházat, hogy részt vegyen és délután előadást tartson a gyűlöletbeszéd témájában, az ombudsmani hivatalban rendezett konferencián.

Az MTI-nek azt mondta, úgy gondolja, hogy az őt ért atrocitás gyűlölet-bűncselekménynek számít. Szerinte a szervezőknek vagy a rendőröknek a náci szólamokat skandálókat ki kellett volna emelniük a tömegből.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.