Focidrukkerek az ELTE-n

Folytatják a hétfőn kezdett "blokádot" a kormány felsőoktatási intézkedései ellen tiltakozó hallgatók az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, ám hangos rendzavarással nem lehetetlenítik el az oktatást - erről döntöttek a Hallgatói Hálózat (HaHa) kedd esti fórumán, amelyet az egyetem bölcsészettudományi karának épületében tartottak.

A HaHa aktivistái hétfőn határoztak úgy, hogy "blokád" alá vonják a kar Múzeum körúti campusának egyik termét, s ez addig tart, amíg a kormányzat nem teljesíti követeléseiket. Az egyetem vezetése kedden azt közölte: tesznek bizonyos lépéseket a párbeszédre, és nem kezdeményezik, hogy erőszakkal szüntessék meg a HaHa "blokádját".     

A diákok a kormány felsőoktatási intézkedései ellen tiltakoznak, a többi közt a forráskivonásokat, valamint a hallgatói szerződéseket kifogásolják.       

A keddi fórumon - amelyen néhány oktató is megjelent - két-háromszázan vettek részt, közülük mintegy húszan jelezték, hogy az egyetemfoglalás keretében az éjszakát a campuson töltik. A diákok arról is döntöttek, hogy munkacsoportot hoznak létre az utcai megmozdulások megszervezésére.     

Néhány futballszurkoló is megjelent a Hallgatói Hálózat budapesti fórumán.

Egyikük bírálta az egyetemistákat, amiért ingyenes oktatásban akarnak részesülni, majd diplomájukkal külföldön kívánnak boldogulni. "Azt kívánom nektek, hogy Londonban egy McDonald's-ban haljatok éhen, és a diplomátokkal töröljétek le a verejtéketeket" - fogalmazott a drukker.

Ezt követően a szurkolók elhagyták a fórumot, a résztvevők pedig kiálltak a felsőoktatás állami támogatásának fontossága mellett.

Az ELTE BTK-t környező utcákban a rendőrség tucatnyi autóval vonult fel. A hallgatók szerdán újabb fórumot tartanak.

Futballszurkolók tanulmányi kiránduláson
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.