Floridában is villája van a Gyermekrák Alapítvány elnökének

Saját villája van az Egyesült Államokban az adományokat gyűjtő Gyermekrák Alapítvány vezetőjének, a kétszintes floridai lakóépületről azonban még a szervezet gazdálkodása körül zajló vitákban sem tett említést.

Erről az Index számolt be szerdai cikkében. Azt írták: Balogh István másfél évtizedes alapítványi ténykedése alatt hivatalosan 40-50 milliós fizetést tehetett zsebre, ingatlanjai viszont ennél jóval többet érnek.

A floridai Lee megye önkormányzata a hírportálnak megerősítette: a Gyermekrák Alapítvány vezetőjét 2011-ben bejegyezték a település nyugati részén, egy tóparti lakóparkban található 150 négyzetméteres ház kizárólagos tulajdonosaként.

A helyi nyilvántartásban 80-100 ezer dollár (mintegy 20 millió forint) értékűre becsült épületről Balogh István eddig egyetlen alkalommal sem tett említést, jóllehet vagyongyarapodásával kapcsolatban a sajtóban többször is kérdések merültek fel.

A Fort Myers-i ház azért is érdekes, mert a birtokbavétellel egy időben, 2011-ben erre a címre jelentették be a magyar Gyermekrák Alapítvány amerikai tükörszervezetét, a Childrens Cancer Foundation Inc.-t

Balogh Istvánt is megkeresték az ügyben, de az alapítvány elnöke nem akart szóba állni az Indexszel.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.