Fizetnie kell a fideszes képviselőnek

Háromszázezer forintot kell fizetnie Patay Vilmos fideszes országgyűlési képviselőnek, amiért még 2009-ben megsértette a dombóvári szocialista alpolgármester személyiségi jogait.

Jogerősen is pert vesztett Patay Vilmos fideszes országgyűlési képviselő az MSZP korábbi dombóvári polgármester-jelöltjével (egykori alpolgármesterével) szemben, a Pécsi Ítélőtábla ugyanis nemrég másodfokon is megállapította, hogy a kormánypárti képviselő megsértette Krauss Péter személyiségi jogait.

A per tárgya a még a 2009-es polgármester-választás kampányidőszakában elhangzottak voltak, Patay ugyanis ekkor egy sajtótájékoztatón többek között azt mondta: „az önkormányzat két vezetője, Szabó Lóránd polgármester és Krauss Péter alpolgármester olyan gyakorlatot honosított meg, amely szégyent hozott Dombóvárra. Kioktató stílusok, állandó korrupciógyanús ügyek, személyi, családi összefonódások jellemezték a működést. Szinte semmilyen eszköztől nem riadtak vissza, ha magukról vagy a hatalmukról volt szó”.

Krauss emellett több kampányfüzetben és cikkben megjelent, hasonló tartalmú állítást is kifogásolt a régóta húzódó perben, amelynek eredményeként első fokon még százezer, másodfokon viszont már háromszázezer forint megfizetésére kötelezték a fideszes honatyát, akinek a perköltségek mellett a helyi lapban közzé is kell tennie az ítélet vonatkozó részét.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.