Fizetett nézők Bajnai meccsén?

Magyar Nemzet: Fizetett nézők voltak a kormányfő meccsén. Népszava: Két héten belül újra benyújtják a távoltartási törvényt. Blikk: Van olyan, hogy egy nő többet keres, mint egy férfi. Vas Népe: A cégek szívesen alkalmaznak diákokat, mert foglalkoztatásuk adó- és járulékmentes.

Pénzért toborzott nézők Bajnaiéknak? címmel ír első oldalán a Magyar Nemzet a futballkupáról, amelyen a miniszterelnök is játszott. „Határozottan cáfolta az OÉT Top Kupát szervező cég, hogy pénzért toborzott volna nézőket az eseményre. Lapunk azonban úgy értesült: két- és háromezer forint közötti összeget kaphatnak, akik végigszurkolták a múlt heti kispályás focikupát", áll a cikkben, amelyből később kiderül, hogy egyáltalán nem mehetett be spontán közönség a nézőtérre. „A meccseket pedig csak a listán szereplő rokonok, munkatársak tekinthették meg, ugyanis csak őket engedték be. Nem szerepelt tehát a cég feladatai között, hogy az eseményre kívülről szervezett nézőket, így nem is fizethettek nekik. Mint megtudtuk, volt olyan kérés, hogy bizonyos esetekben Bajnai mögé, a nézőtérre üljön néhány szervező."

Alakul az új távoltartási törvény a Népszava szerint. „Az alkotmányellenesnek ítélt törvényben meghatározottnál pontosabban definiálják az erőszak fogalmát, és tisztázzák a hozzátartozói státuszt, ezt követően, várhatóan két héten belül ismét benyújtják az Országgyűlésnek" idézi a lap Magyar Bálintot (SZDSZ). A lap az Amnesty International Magyarország tanulmányának azt a részét ismerteti, amely szerint „a hatóságoknál kevesen tesznek feljelentést nemi erőszak és más szexuális bűncselekmények miatt, de hogy mi ennek az oka, azt nem vizsgálta a rendőrség. A nők azt válaszolták, félnek a bántalmazó bosszújától, és nem bíznak a bűnügyi igazságszolgáltatásban. Felmérésük szerint a megkérdezettek 62 százaléka nem tudta, hogy a házasságon belüli erőszak bűncselekménynek minősül, és 32 százalék gondolta úgy, a nők is felelősek, ha megerőszakolják őket."

„Csökken a fizetések közötti különbség. Már erre is van példa: Többet keres a férfinál a nő" - ez a címe a Blikk A nap témája rovatában megjelent cikknek. „Egy friss felmérésből kiderül: ingatlanosból, iskolaigazgatóból vagy recepciósból a nő a nyerő." „Szerintem igenis számít, hogy nő vagyok, éppen ennek köszönhető, hogy nagyobb sikereket érek el, mint férfi kollégáim - mondta magabiztosan Gyarmati Borbála (27), a Duna House ingatlanközvetítő munkatársa. - Jobbak az adottságaink ezekhez a munkákhoz, egy kedves női hang már a telefonban elvarázsolja az ügyfelet, női empátiánkkal pedig még az előtt rá tudunk érezni a vevő igényeire, mielőtt azokat megfogalmazná."

Egyre több 18 év alatti keres magának állást, írja a Vas Népe. A gazdasági válság akár pozitív hatással is lehet a diákmunkára. A cégek az elbocsátott munkaerőt iskolás fiatalokkal pótolják. Pörnecziné Kolman Júlia, a Pannon-Work Iskolaszövetkezet kirendeltségvezetője azt mondja: sokan szüleikkel jönnek, akik kérik, hogy gyermeküknek adjanak állást, legalább ő keressen egy kis pénzt a családban, mivel a válság miatt elvesztették állásukat. Szomorú, de ez a helyzet. Hozzátette: a cégek szívesen alkalmaznak diákmunkásokat, mivel az iskolások foglalkoztatása adó-és járulékmentes.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.