Fizet a Suez

A Suez Environnement a héten kifizeti leányvállalata, a Pécsi Vízmű Zrt. dolgozóinak elmaradt szeptemberi bérét.

A francia tulajdonú társaság közleményében azt írta: azért rendezi központilag a pécsi leányvállalat fennálló bértartozásait, mert "a Pécsi Vízművet október 5-én, erőszakos úton elfoglalta a pécsi önkormányzat tulajdonában lévő Tettye Forrásház Zrt." és "az események következtében" zárolták a Pécsi Vízmű Zrt. bankszámláját, melyről a dolgozók fizetését utalta volna.

"A SUEZ Environnement társadalmi felelősségvállalás iránt elkötelezett vállalatként kiemelt fontossággal kezeli a Pécsi Vízmű alkalmazottainak sorsát.

A Pécsi Vízmű Zrt. a kialakult kaotikus állapot rendezését követően visszafizeti az anyavállalatnak, a Suez Environnementnek a bérekre fordított összeget" - olvasható a dokumentumban.

Kisbáró Edina, a Pécsi Vízmű Zrt. szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy a vízműdolgozóknak eddig mintegy 10 százaléka vette fel a Sueztől szeptemberi fizetését.

A dolgozóknak múlt héten az új szolgáltató Tettye Forrásház Zrt. is kifizette múlt havi járandóságait, miután ezt a Pécsi Vízmű Zrt. határidőre nem tette meg. Winkler Tamás, akkor a Tettye vezérigazgatója azt mondta, hogy az alkalmazottak a pénzt kötelezettség átvállalás címen vették fel, ha a Pécsi Vízmű pótolja elmaradását, az összeget októberi bérként írják jóvá.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.