Fiktív lakossági panasz a Zöld Pardon ellen?

Az újbudai önkormányzat nem hosszabbítja meg a Zöld Pardon nevű szórakozóhely közterület-használati szerződését. Az önkormányzat "több száz lakossági panasszal" indokolja a döntést. A szórakozóhely szerint ezek a lakossági panaszok nem is léteznek, hiszen soha nem engedte meg az önkormányzat, hogy a Zöld Pardont működtető cég megismerhesse a panaszok számát és azok tartalmát.

Nem ismeri el az önkormányzat által emlegetett több száz lakossági panasz létezését a Zöld Pardon (ZP). Tájékoztatásuk szerint többszöri kérés ellenére egyszer sem engedték meg a szórakozóhelyet üzemeltető cégnek, hogy megismerje a panaszok tartalmát és pontos számát. A Zöld Pardon Művészeti és Marketing Iroda csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az újbudai polgármester az "állítólagos" lakossági panaszok magas száma miatt nem akarja engedélyezni a ZP további működését a jelenlegi helyszínen. A ZP üzemeltetői továbbra is úgy látják, hogy nincs bizonyíték a panaszok létezésére - fűzték hozzá.

A ZP tudomása szerint a hely ellen 2008 óta nem érkezett az önkormányzat által rögzített lakossági panasz és a hatóság semmilyen formában nem adott tájékoztatást XI. kerületi lakossági panasz alapján induló vizsgálat lefolytatásáról. Egyúttal azt is megjegyezték, hogy míg az önkormányzat több száz panaszról ír, addig csak a kerületben mintegy hatezren jelezték, hogy kiállnak a hely további működése mellett. Mint írták: az önkormányzat állítása szerint a problémát főként a zaj és a szétdobált szemét okozza, a ZP környékén azonban több népszerű szórakozóhely is található. A ZP a maga részéről - ahogy az a szerződésben is rögzítve van - köteles gondoskodni a környék tisztaságáról és biztonságáról, de ennek a kötelezettségének maradéktalanul eleget is tett - fűzték hozzá.

A biztonságot és a rendet fenntartó több millió forint értékű szolgáltatások megrendelése mellett az önkormányzat által kijelölt zajszakértő, a hatóság saját mérései, valamint a Zöld Pardon zajszint mérései is folyamatosan azt bizonyítják, hogy a kibocsátott zaj nincs a határérték fölött - olvasható a közleményben.

Újbuda önkormányzata nem hosszabbítja meg a Zöld Pardon (ZP) és a Rio közterület-használati szerződését. A XI. kerület szerdán, az MTI-nek küldött közleményében a környéken élők érdekeivel indokolta a kérés elutasítását. Újbuda önkormányzata azt hangoztatta: döntésük hátterében kizárólag a környéken élő, kerületi lakosok érdekeinek, életminőségének védelme áll.

Kitértek arra is, hogy az önkormányzat elismeri és nagyra értékeli mindazt, amit a ZP a fiatalok biztonságos szórakozása érdekében tett az elmúlt években, de kötelessége megvédeni a kerületben, illetve a szórakozóhelyek környezetében lakók életminőségét, pihenéshez való jogát. Közölték azt is: a hivatal egyetért azzal, hogy hasonló kulturális és szórakozóhelyeknek van létjogosultságuk, ezért ha a ZP üzemeltetői a kerületen belül javasolnak új, a lakosság életét kevésbé zavaró helyszínt, az önkormányzat készséggel áll a további egyeztetések elé.

A Zöld Pardon megszüntetése ellen alakult facebook csoport már 19 ezer lájkot kapott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.