Figyelmeztető sztrájkkal hangolt a szakszervezet a Dunaferrnél

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak hétfőn a dunai vasműben, miután az eddigi bértárgyalások nem hoztak eredményt. Amennyiben a Vasas-szakszervezetnek húsvétig nem sikerül megállapodnia a béremelésről a Dunaferr menedzsmentjével, általános sztrájk következhet.

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartott a Vasas-szakszervezet a vasműben hétfőn 13 és 15 óra közt – adta hírül a Dunaújvárosi Hírlap.

– Hétfőn fél tíztől délig tárgyaltunk, de nem értünk el eredményt a cég fő tulajdonosainak küldöttségével szemben: ezért megtartottuk az előre bejelentett kétórás figyelmeztető sztrájkot – mondta el a lapnak Mucsi Zoltán, a Dunaferr Dunai Vasmű Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke.

A munkabeszüntetésben - amelyhez a  főbb üzemekben csatlakoztak – elsősorban a  fizikai munkások vettek részt. A folyamatos munkarendben dolgozó üzemekben, mint a nagyolvasztó, a munkabeszüntetés részleges volt.

A figyelmeztető sztrájk előre meghirdetett célja a nyomásgyakorlás volt. A kollektív szerződésben béremelési megegyezésre előírt határidőt március 31-ig meghosszabbították ugyan, de nem sikerült megállapodni. A Vasas-szakszervezet a múlt héten bejelentette: amennyiben hétfőn délelőtt tíz óráig nem lesz  megállapodás, kétórás figyelmeztető sztrájkot szerveznek. Ha pedig az sem hoz eredményt, április 10-én, húsvét utáni kedden általános sztrájkba lépnek a gyárban – írja a lap.

A hétfői figyelmeztető sztrájkhoz nem csatlakozott a vasműben működő másik reprezentatív érdekvédelmi csoportosulás, a Dunaferr Ifjúsági Szervezet. 

Várkonyi Zsolt, a vasmű pr-főosztályvezetője a Dunaújvárosi Hírlap kérdésére azt mondta: a cégvezetés a figyelmeztető sztrájk után is folytatni kívánja a tárgyalásokat a szakszervezettel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.