Figyelmeztetik Orbánt: szembemegy a forgalommal az autópályán

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a 120 ezer menekült elosztásáról szóló javaslat európai parlamenti (EP) elfogadásával hivatalossá vált: az európai megoldás készen van, már csak Orbán Viktor magyar miniszterelnök áll az útjában.
Ezt Molnár Csaba és Niedermüller Péter, az ellenzéki párt EP-képviselői arra reagálva közölték csütörtökön, hogy az EP megszavazta, a legnagyobb migrációs nyomásnak kitett országoktól – a korábbi, 40 ezerre vonatkozó vállalásokon felül – 120 ezer menekültet vállaljon át a többi uniós tagállam.

A DK-s politikusok közleményükben azt írták: Magyarországnak kötelessége a kvótarendszer támogatása, hiszen csak az lehet képes a menekülthelyzet humánus kezelésére és az európai országok közötti szolidaritás megteremtésére, valamint ez biztosítja Magyarország számára, hogy innen is átcsoportosítsanak menekülteket más tagállamokba.

Molnár Csaba és Niedermüller Péter úgy értékelte, hogy az EP-döntéssel megszületett az európai demokratikus bal- és jobboldal teljes egysége. A DK pedig arra „figyelmezteti Orbánt: vegye észre végre, hogy szembemegy a forgalommal az európai autópályán” – fogalmaztak.

Az ellenzéki párt követeli a magyar kormánytól, ne tegye kockára Magyarország EU-s forrásait és schengeni tagságát, és a jövő heti EU-csúcson szavazzon igennel a közös európai javaslatra – olvasható a közleményben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.